Alkoholové želé u nás zatím neprorazilo


Jell-O Shots

Možná jste v některých teenagerovských amerických filmech zahlédli, že na jejich párty mnohdy panáky nejsou v tekuté formě. Není to přelud, ale realita. Ve Spojených státech, ale i v jiných anglicky mluvících zemích jsou na večírcích velmi oblíbené takzvané
Jell-O Shots, tedy Želé pánaky.

Příprava je snadná

Výroba alkoholového želé je velmi jednoduchá. Řídíte se návodem uvedeným na balíčku se želatinovým práškem, ale místo části vroucí vody přilijete jakýkoliv alkohol. Doporučují se však málo výrazné čiré destiláty – vodka, karibský rum nebo tequila. Připravené tekuté želé je vhodné nalévat do plastových panáků, nechat ztuhnout a zchladit. Některé recepty doporučují i nakrájet do panáků nějaké ovoce, například jablko, a také přilít citrusovou šťávu.

„Nezkoušejte točit videoblog a připravovat Jell-O Shots ve stejný čas,“ říká v jednom z videí amatérská kuchařka a rozlévá přitom neztuhlé želé do panáků na stole. Server YouTube.com je plný receptů a postupů, jak si tuto klasickou americkou párty specialitu připravit. Výhodou alkoholového želé je to, že můžete míchat různé druhy chutí a barev želé spolu s alkoholem za vzniku efektivně vypadajících „střel“ (anglicky shots).

150letá historie

První zmínka o Jell-O Shots byla nalezena v kuchařce z roku 1862, kterou napsal Jerry Thomas. Jeho recept se skládal ze želatiny, koňaku, bílého rumu a citronové šťávy. Někdy je také neprávem prvenství připisováno americkému satirikovi a matematikovi Tomu Lehrerovi, který v době, kdy pracoval pro Národní bezpečnostní agenturu, přemýšlel, jak propašovat přes vrátnici na jedné ze základen zakázaný alkohol. Výsledkem jeho přemýšlení bylo alkoholové želé.

Ochutnali jste už Jell-O Shots? Zúčastněte se naší ankety Zkoušeli jste už alkoholové želé panáky? na Otázkomat.cz

-les-

Zdroj obrázku: ImHungryToo.Blogspot.com