BETON alias Becherovka a tonic v létě osvěží. Jak ho připravit?


BETON – Becherovka a tonic

Becherovka a tonik se poprvé setkaly v roce 1967 u příležitosti světové výstavy EXPO v Montrealu. Od té doby jsou nerozlučným párem, který všichni znají pod názvem BETON. Tento nejznámější český koktejl naplňuje všechny atributy skvělého drinku – osvěžující a výjimečná chuť, jednoduchá příprava a snadná dostupnost surovin.

Dnes již legendární koktejl Beton patří k evergreenům českého léta v barech, restauracích, domácnostech, na zahrádkách i chalupách. Díky snadno dostupným surovinám a jednoduché přípravě je totiž možné jej namíchat téměř kdekoliv.

Klasický nebo netradiční

K přípravě klasického Betonu jsou zapotřebí tyto základní suroviny – Becherovka Original, kvalitní tonik (doporučujeme River Original), kvalitní led a citron. Klasický Beton můžete osvěžit třeba salátovou okurkou, která koktejlu dodá další rozměr svěžesti. Netradiční obměnou klasického koktejlu je Beton Bitter servírovaný ve vinné sklenici. Ten v sobě snoubí základní ingredience nezbytné pro přípravu Betonu a navíc kapku aperitivu KV14. Tento likér rovněž pochází z dílny Karlovarské Becherovky a vyrábí se u nás již od roku 1966.

Beton Bitter, který je novinkou v barmanském světě, se bude v průběhu celého léta exkluzivně připravovat v restauracích a barech po celé České republice.