Březňák vítězem nezávislého testu piv MF Dnes


Březňák

Světlé výčepní pivo Březňák se stalo vítězem nezávislého testu Mladé fronty Dnes. Na základě hodnocení osmnácti odborníků se Březňáku podařilo získat 66,4 bodů ze sta. Mezi Březňákem a nejhůře hodnocenými pivy byl propastný rozdíl čtyřiceti bodů.

Test s tradicí

Nezávislý test Mladé fronty Dnes už od roku 1994 sleduje kvalitu českých výrobků. Cílem testu, v němž uspěl Březňák, bylo zjistit, nakolik pitelná a kvalitní jsou piva, která spotřebitel v hypermarketu pořídí do sedmi korun za půllitrovou láhev.

Degustátoři piva hodnotili v Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, kde všechna vybraná piva podrobili i odborným rozborům. Osmnáct degustátorů testovalo dohromady 18 piv, z nichž nejlépe uspělo světlé výčepní pivo Březňák. Podle celkového dojmu z degustace jde o velmi dobré vyvážené pivo s dobrou pitelností.

Březňák sbírá ocenění

O vyváženosti a kvalitě produktů z Velkého Března svědčí vedle výsledků testu i řada ocenění. Piva z pivovaru ve Velkém Březně degustátorům chutnají i na renomovaných soutěžích. V letošním roce tak Březňák zabodoval mezi tmavými výčepními pivy na Reprezentačních slavnostech v Táboře, odkud si odvezl bronzové ocenění. Na Zlatém Pivexu v Brně získal světlý ležák Březňák Premium Certifikát za vyrovnanou kvalitu.

Velkobřezenským pivům se na soutěžích dařilo i v loňském roce. Piva z portfolia pivovaru bodovala na všech významných degustačních podnicích, kdy často dosáhla i na zlaté medaile. Prvními místy se tak může pochlubit tmavé výčepní pivo Březňák v Táboře, světlý ležák Premium vyhrál na prestižní soutěži Pivo České republiky a výčepní světlý Březňák Dočesnou v Žatci. Z uvedených soutěží si velkobřezenská piva dále odvezla jedenkrát druhé, jedenkrát třetí a třikrát čtvrté umístění.

Březňákovy speciály

Pivovar ve Velkém Březně, který v současnosti řídí manažer a vrchní sládek Petr Hauskrecht, je známý po celé republice také díky unikátním speciálním pivům, vyráběným pro konkrétní slavnostní příležitost v roce. Vloni tak Petr Hauskrecht se spolupracovníky uvedl do českých restauračních zařízení hned několik speciálů: Svatojánské u příležitosti letního slunovratu, Svatováclavské na svátek patrona české země svatého Václava a Regenerátora k vánočnímu času. Letošním prvním speciálním pivem se stalo masopustní Pepřové.