Den Kozla nabídne Nefiltrovaný ležák i pochoutky k pivu


Velkopopovický Kozel

Tradiční Den Kozla se letos uskuteční v sobotu 8. června od 11 hodin v prostorách velkopopovického pivovaru. Již 21. ročník pivních slavností se ponese v duchu dobrého piva, grilování a poctivých řemesel. Odměnou návštěvníkům bude pivní specialita od Kozla – Nefiltrovaný ležák – a spousta grilovaných pochoutek na pivu. Jednou z nich bude i rekordní klobása, která se zapíše do České knihy rekordů. Celý den bude v areálu pivovaru probíhat bohatý doprovodný program. Zlatým hřebem bude vystoupení skupiny No Name.

Kozlí specialita Nefiltrovaný ležák

Velkým lákadlem bude také Kozlí pivní specialita – Nefiltrovaný ležák. Nefiltrovaný ležák od Kozla se vyznačuje vyšším obsahem pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek pocházejících ze sladu a chmele. Oproti filtrovaným pivům jej charakterizuje přirozený zákal a výrazná, plná chuť. Nefiltrovaný ležák bude k dostání exkluzivně na Dni Kozla a poté v limitovaném množství po dobu jednoho měsíce ve vybraných restauracích po celé České republice.

Ukázky řemesel i prohlídky pivovaru

Stalo se již tradicí, že oslavy Dne Kozla jsou zároveň oslavou poctivého řemesla. Také 21. ročník tohoto svátku velkopopovického piva doprovodí ukázky nejrůznějších řemesel, při jejichž zkoušení si návštěvníci budou moci ověřit svou zručnost. S dovedností popovických sládků a taky s historií a současností pivovaru se mohou návštěvníci seznámit na prohlídkách, které budou pro zájemce organizovány po celý den.