Hruškový cider Somersby nově na trhu


Somersby Pear Cider

Budějovický Budvar, n.p., se loni stal výhradním dovozcem jablečného cideru dánské značky Somersby do České republiky. Zájem zákazníků o tento výrobek předčil očekávání a objem prodeje překročil 2100 hektolitrů. Čtěte také: Cider Somersby Čechům zachutnal. Předčil očekávání v prodejích

Lidé v poslední době stále více hledají nové a neobvyklé příchutě nápojů a nebojí se zkoušet novinky. Protože poptávka po cideru by měla stoupat i letos, Budějovický Budvar uvádí na český trh novou variantu cideru – hruškový Somersby Pear Cider.

Chuť cideru si Češi žádají

„Loni jsme vstoupili do zcela nového segmentu, který se začal na českém trhu rozvíjet. Spotřebitelům jsme nabídli alternativu ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům nebo i vínu. Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře. Prodali jsme 2100 hektolitrů, což je více než dvojnásobek tuzemské produkce tohoto nápoje. Očekáváme, že zájem o cider poroste i letos, a proto uvádíme na trh také jeho hruškovou variantu,“ řekl Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvaru. Budějovický Budvar by tak v tomto roce mohl prodat až dvakrát větší objem cideru Somersby, než loni. „Hruškový cider bude dostupný po celé republice v maloobchodních prodejnách i v gastronomických zařízeních. Velkou poptávku očekáváme také na letních hudebních festivalech,“ dodal Martin Horejš.

Nový hruškový Somersby

Hruškový Somersby Pear Cider je mírně perlivý osvěžující nápoj vyrobený z kvašeného hruškového moštu a hruškové šťávy. Nejlépe chutná vychlazený a podávaný s ledem. Je určen pro ženy i muže, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení, rádi experimentují a hledají nevšední chuťové zážitky. Obsah alkoholu je 4,5% obj. Na český trh bude dodáván v nevratných láhvích a plechovkách 0,33 litru. Koncová cena v obchodech by se měla pohybovat kolem 25 Kč za láhev.

Čtěte také: Nové cidery Fizz sklízí úspěch. K dostání jsou ve třech příchutích

Cider Češi zatím poznávají

Segment cideru v České republice je zatím velmi malý a nápoj jako takový je u nás prakticky neznámý. Podle odhadu Unie lokálních výrobců cideru činila celková česká produkce loni asi 1000 hektolitrů. Údaje o dovozu cideru do ČR nejsou dostupné. V západní Evropě je cider naopak velmi populární. V roce 2010 se ho v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů. Evropská spotřeba od roku 2000 neustále roste – prodej se zvyšoval v průměru o 3 % ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech.