Kokosový rum Malibu můžete pít samotný i míchaný. Už od roku 1895


Malibu

Charakteristickou bílou láhev karibského likéru na bázi rumu s příchutí kokosu seženou zákazníci snad ve všech prodejnách či oddělení s alkoholem.

Ve světě je Malibu nejprodávanějším „kokosovým rumem“, z velké části je to také dáno tím, že je vyráběn již od roku 1895. Jeho mateřskou zemí je středoamerický Barbados, kde se nyní vyrábí jeho důležitá složka – kokosový extrakt.

Karibská exotika ze Skotska

Vlastníkem receptury více než dvaceti procentního rumu Malibu je nyní společnost Pernod Ricard a alkoholický nápoj je stáčen ve Skotsku, nicméně svou líbeznou vůni a hlavně chuť si zachoval. Vzhledově je velmi čirý. Na trhu jsou nyní i jeho ochucené varianty – sladký meloun, mango, ananas, marakuja a banán. Jak je patrné z tohoto ovocného výběru, Malibu je „koncentrátem“ karibské atmosféry.

Míchaný s mlékem i černým čajem

Jako každý rum, i Malibu je vhodný k přípravě míchaných alkoholických nápojů. Někteří popíječi mají rádi tento nápoj s šumivým vínem nebo dokonce mlékem. I výrobce doporučuje různé kombinace, které zpříjemní hlavně teplé letní dny. Jednou z nich je Coco-cooler – jeden díl Malibu s dvěma díly koly a kousky limetky (doporučuje se doplnit chuť angosturou – hořký alkoholický nápoj).

Lze si také namíchat osvěžující „Earl of Paradise Punch“, který se skládá z tří dílů Malibu, dvou dílů jablečného moštu, čtyř dílů chlazeného černého čaje Earl Grey, jedné části limetkové šťávy a jednoho dílu jednoduchého cukrového sirupu. Do džbánku se také přidají čerstvé maliny a samozřejmě nesmí chybět ani led. Míchaný nápoj se zdobí mátou a limetkou.

-les-