Koktejly proslavené filmem – 3. část


Audrey Hepburn se sklenkou

Audrey Hepburn se sklenkou ve filmu Snídaně u Tiffaniho

Ve svých slavných dobách se Hollywood vyžíval v bohatých dekoracích a tropických scenériích – neméně exotické byly i podávané drinky. Nabízíme Vám přehlídku těch nejlepších.

Čtěte předchozí část: Koktejly proslavené filmem – 2. část

Mai Tai

Mai Tai je prý nejlepší – tak zní doslovný překlad tahitského názvu koktejlu, který namíchal Victor Bergeron, zakladatel řetězce barů a restaurací v polynéském stylu. Poprvé jej podával roku 1944 v Kalifornii jako „něco zvláštního“ svým tahitským přátelům. „Pozor tati, tyhle Mai Tai mohou být pěkně silné“ – touto větou varoval svého otce Chad Gates (Elvis Presley) ve filmu Blue Hawaii (1961).

Planter’s Punch

Planter’s Punch vyšel z prostředí cukrových plantáží Jamajky a připisuje se Frankovi Myersovi, který na Jamajce koncem 19. století založil palírnu rumu. Variace Planter’s Punch ve skutečnosti existovaly už od vynalezení rumu v 18. století. Drink hrál vedlejší roli ve filmu Jih proti severu (Gone With the Wind) z roku 1939, kde se temné mraky stahovaly nad slavnými scénami z plantážnického života.

Zombie

Tento drink se pojí s legendárním filmem Snídaně u Tiffaniho (Breakfest At Tiffany’s, 1961), ve kterém Holly Golightlyová (Audrey Hepburn) žádá: „Slibte mi, že mne odvezete domů teprve, až budu opilá – do němoty“. Měla-li Holly Golightlyová v úmyslu opustit party zpitá do němoty, sáhla v případě Zombie po správném prostředku. Drink namíchal roku 1934 majitel hollywoodské restaurace Don Beach.

-val-
Zdroj obrázku: Geekscape.net