Krušovice Pšeničné jsou novinkou na pivním trhu. Čepované i v lahvích


Krušovice Pšeničné

Krušovice Pšeničné ve skleněné lahvi

Krušovice uvádí na trh nový druh krušovického piva – portfolio značky se v dubnu rozroste o Krušovice Pšeničné. Jedná se o svrchně kvašený nefiltrovaný pšeničný ležák, který se vyznačuje velmi lehkou a harmonickou chutí doplněnou o ovocné tóny.

Vstříc chutím konzumentů

Krušovický pivovar uvedením nového piva reaguje na současné trendy českého trhu, kdy spotřebitelé čím dál raději objevují nezvyklé a zajímavé chutě. Pšeničné pivo, které je v okolních státech velmi oblíbené, si tak pomalu získává přízeň i českých zákazníků. Krušovický pivovar tradičně patří k předním dodavatelům kvalitního piva a uvedení svrchně kvašeného nefiltrovaného pšeničného ležáku tak pozici pivovaru jen upevňuje.

Extrakt původní mladiny (stupňovitost) je u tohoto pšeničného piva 11,5°, při obsahu alkoholu 4,3 %. Bude k dostání jak lahvové v maloprodeji a v gastronomii, tak čepované ve vybraných restauracích a pivnicích v Čechách a na Moravě. Krušovické Pšeničné se tak stane osvěžením nejen v horkých letních dnech, ale i příjemným zpestřením pivního sortimentu během celého roku.

Výroba pšeničného piva

Pšeničné pivo se vyrábí ze sladu doplněného nesladovou pšenicí, jejíž podíl se pohybuje z pravidla okolo 50 až 70 %. Vyznačuje se světle žlutou barvou. Ta je díky nefiltrování piva lehce zakalená zdraví prospěšnými zbytkovými pivními kvasnicemi, které jsou cenným zdrojem vitaminu B. Pšeničnému pivu je také vlastní vyšší pěnivost, intenzivní vůně, spolu s vyšším obsahem esterů a CO2. Při výrobě se vyskytují i kvasinky mléčného kvašení, což pivu dodává charakteristickou osvěžující a zajímavou, lehce natrpklou chuť. Pšeničné pivo má také speciální rituál servírování a podává se v originální sklenici určené výhradně pro tento druh piva.

Návrat k tradici v Česku

Uvedením pšeničného piva navazuje Krušovický pivovar na dávnou tradici výroby pšeničných piv v Čechách. Ta se v našich zeměpisných šířkách vařila do poloviny devatenáctého století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva, tzv. weizenbiery, pocházejí původně z Bavorska a části Rakouska, kde jsou populární dodnes.

Krušovice Pšeničné bude k dostání lahvované v prodejních sítích obchodních řetězců za doporučenou cenu 15,90 Kč za 0,5l láhev a čepované v restauracích.

Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť