Pivní májový speciál od Zubra je extra hořký. Čepuje se do konce května


Zubr

Jarním speciálním pivem, se kterým přichází pivovar Zubr, je sváteční 12,5° ležák čepovaný pod názvem Zubr Extra hořký. Pivo s 5,2% obsahem alkoholu, které zraje v ležáckých tancích přesně 65 dní, se vyznačuje intenzivní hořkostí s výrazným chmelovým aroma a čepuje se od 20. dubna do 31. května 2013 ve vybraných podnicích.

„Intenzivní hořkost speciálu vzniká na varně během chmelovaru, kdy je český chmel dávkován do piva na pětkrát v přesně stanoveném množství a čase, což je oproti běžným pivům o dvě dávky chmelení navíc,“ uvedla Nataša Rousková, sládková přerovského pivovaru. Právě chmel dodává pivu jeho typickou hořkou chuť a obsahuje některé zdraví prospěšné bioaktivní látky, které zlepšují trávení a působí v těle jako přirozené antioxidanty.