Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, myslí si 9 z 10 Čechů


Pivo ve sklenici

Značka Velkopopovický Kozel provedla spotřebitelský průzkum, z něhož jednoznačně vyplynulo, že Češi jsou nejen pivním, ale i „grilovacím“ národem. Celých 96 % populace v České republice grilování už někdy zažilo a z toho 98 % respondentů potvrdilo, že grilují několikrát do roka. Podle 91 % dotázaných navíc ke grilování neodmyslitelně patří pivo.

Při nakládání masa na grilování vyzkoušelo pivo jako součást marinády 74 % populace a 51 % jí považuje za vynikající. Značka Velkopopovický Kozel se proto rozhodla vyjít v tomto směru „grilovačům“ vstříc, spojila se se špičkovými kuchaři z Pražského kulinářského institutu a nechala je vytvořit zajímavé recepty na grilování s pivem. Výsledek mohou spotřebitelé najít na speciálním webu www.poctivegrilovani.cz.