Pivovar Zubr k Vánocům připravil 14° speciál Zubr MAXXIM


Pivo

Pivovar Zubr připravil „čtrnáctku“ Zubr MAXXIM, která se v pivovaru vaří jen při výjimečných příležitostech a v omezeném množství. Z restauračních píp teče od začátku prosince a je k dispozici také v lahvích.

Filtrované i nefiltrované

Pivní fajnšmekři se mohou těšit na dvě varianty tohoto slavnostního piva. Vánoční speciál Zubr MAXXIM totiž pivovar nabídne jako standardní filtrované pivo a současně i jeho nefiltrovanou variantu, charakteristickou mírným zákalem a plnou, přitom osvěžující chutí.

Při jeho výrobě se vycházelo ze staré receptury a kromě originální chuti Zubr MAXXIM vyniká typickým aroma, sytější barvou a vyšší hořkostí. Jednou z předností je i dobrá pitelnost. Příjemný dojem po napití ovlivňuje výborný říz jako výsledek dlouhé doby zrání – 90 dní. Aby byl MAXXIM k mání počátkem adventu, bylo zapotřebí začít s jeho přípravou už v létě a po celou dobu pečlivě dohlížet na jednotlivé fáze výroby.

Sváteční záležitost pivovaru

„Je to náš vánoční originál s podpisem zkušeného sládka. Péče, kterou mu věnujeme se promítá nejen do názvu, ale především do jeho celkového charakteristiky. Výjimečnost tohoto piva potvrzuje i velký zájem konzumentů a s tím související vysoká poptávka restaurací,“ řekl Petr Hermély z pivovaru Zubr.

Jedná se totiž o limitovanou výrobu s omezeným množstvím 700 hl. Zubr MAXXIM je k dispozici v sudech i v lahvích v balení multipack. Se sériovou výrobou originálního speciálu zatím v Zubru nepočítají, záměrem je zachovat jeho exkluzivitu a nabízet ho pouze v omezeném množství jako zpestření sortimentu.

Čtěte také:
Zájem o speciální piva před Vánoci stoupá. Pětina lidí je věnuje jako dárek
Sedm pivních specialit ve vánočním balení přináší pivovary K Brewery
Holba nabídne sváteční edici piva Šerák. Je polotmavý a má 13,51°