Pražská vodka má ocenění nejvyšší kvality od ministerstva


Pražská vodka

Pražská vodka, Dynybyl Special Dry Gin a Dynybyl Griotte Likér získaly prestižní označení kvality – národní certifikát nejkvalitnějších tuzemských potravin KLASA, udělovaný Ministerstvem zemědělství. Lihoviny přesvědčily porotu nejvyšší jakostí vstupních surovin a dodržováním přísných pravidel při výrobě.

Pražská vodka s označením KLASA

Pražská vodka získala certifikát jakožto jedinečná tuzemská vodka. Základem její vytříbené chuti je pšenice pěstovaná na Vysočině. Vyzrálé obilí se fermentuje a získaný líh pak několikrát destiluje v nejmodernějších destilačních kolonách. Neutrální vůni a tolik oceňovanou jemnou chuť zajišťuje dokonale čistá voda. „Při výrobě jsou na vodu kladeny ty nejvyšší nároky, protože jen díky její absolutně čisté demineralizované formě zůstává vodka jemná a čirá,“ vysvětlil technolog Andrej Sabolčák. „Důležitou součástí výrobního procesu je filtrace. Každá kapka Pražské vodky je filtrována aktivním uhlím. To zajišťuje neutrální vůni a tolik oceňovanou jemnou chuť,“ dodal Sabolčák.

Pražská vodka stále oblíbenější

Pražská vodka je na českém trhu stále oblíbenější, o čemž svědčí prodeje i profesionální chuťové testy. Celkem 220 respondentů ve věku 19 až 22 let hodnotilo na pětibodové škále barvu, vůni a chuť nejoblíbenějších vodek v Česku v senzorickém testu na Vysoké škole hotelové v Praze. Pražská vodka se stala nejlépe hodnocenou tuzemskou vodkou mezi nejprodávanějšími značkami v České republice. V roce 2011 její prodeje meziročně vzrostly o neuvěřitelných 41 %. Čtěte také: Pražská vodka slaví úspěch. Prodeje stouply meziročně o 40 procent

Pražská vodka nejlépe chutná vychlazená čistá nebo v nepřeberné řadě míchaných nápojů.

Ocenění mají i lihoviny Dynybyl

Dynybyl Special Dry Gin zaujme jalovcovou vůní a čistou chutí. Vyrábí se z jalovcového destilátu vysoké kvality a nejjemnějšího lihu. Svou typickou barvu, charakteristickou chuť a vůni dodávají Dynybyl Griotte Likéru višně odrůdy Morela Pozdní. „Pro tento výjimečný likér používáme pouze ovoce, které pochází z ovocných sadů litoměřického regionu, tzv. Zahrady Čech,“ popsal „griotku“ Dynybyl Andrej Sabolčák. Svou kulatou chuť získává likér teprve zráním v dubových sudech.