Starobrno chystá Medák – medový ležák, který se začne čepovat od 18. 11.


Starobrno Medák

Medový ležák Starobrno Medák

Milovníci pivních specialit se už brzo dočkají opravdové lahůdky – nového medového ležáku ze Starobrna. Včera 7. listopadu se toto speciální pivo stáčelo do třiceti a padesátilitrových sudů, aby vyrazilo vstříc pivařům.

Jako první roztočí pípy majitelé a provozovatelé restaurací na Moravě 18. listopadu. V Čechách se novinka začne čepovat 2. prosince. Celkem starobrněnští sládci uvařili 2000 hektolitrů Medáku. Prodávat se bude do vyprodání zásob.

Čtěte také: Nové pivo Reserva 2013 ze Starobrna má být pivní delikatesou. Lahev stojí 100 korun

Originální 12° ležák s včelím medem

Medák je originální dvanáctistupňový filtrovaný ležák s obsahem alkoholu 5 %. Ve starobrněnské varně se vařil tradičním způsobem na dva rmuty. Při jeho výrobě sládci použili pravý moravský květový včelí med od dodavatele ze Skalice nad Svitavou. Z Moravy pochází i nejlepší ječný slad, chmel je z Žatce. Medák má jemné medové aroma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozníváním, které je zakulaceno příjemnou medovou chutí vybízející k dalšímu napití.

Medák má navázat na kultovní Zelené

„Dlouho jsme vymýšleli a zkoušeli receptury pro takové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch našeho velikonočního Zeleného piva, a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek. Medové pivo, při jehož vaření kromě klasických surovin používáme pro ozvláštnění kvalitní moravský med, tyto ambice určitě má,“ konstatoval vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru Milan Schramm.

Medák se bude čepovat v přibližně 1400 hospodách po celé republice. Seznam hospod všichni zájemci najdou na webových stránkách www.starobrno.cz, a to od 15. listopadu 2013.