Svatováclavský pivní speciál z Černé Hory bude k dostání jen jeden den


Příští pondělí, den před svátkem sv. Václava, narazí hospodští ve třech stech vybraných provozovnách Svatováclavský pšeničný speciál, 13% pivo z pivovaru Černá Hora, na kterém si pivní fajnšmekři mohou pochutnat pouze jedenkrát v roce.

Svrchně kvašený pivní speciál vytvořil výhradně pro oslavu svátku svatého Václava, patrona Země české a ochránce cechu pivovarníků, vrchní sládek jihomoravského Pivovaru Černá Hora Vlastimil Zedek. K jeho výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu a silný říz.

„Pšeničná piva byla díky své lehkosti, příjemné chuti a pozitivnímu působení na trávení velmi oblíbená již v raném středověku. Na svatého Václava tak lidé budou mít příležitost ochutnat pěnivý mok, jehož tradice v českých zemích sahá hluboko do minulosti. Jsme hrdí na to, že jej vaříme právě u nás v Černé Hoře, a věříme, že si na něm konzumenti pochutnají,“ uvedl Vlastimil Zedek na adresu Svatováclavského pšeničného speciálu.

Svatováclavský pšeničný speciál je po Velikonočním Krasličáku druhým speciálním pivem z nabídky pivovarské skupiny K Brewery, které nabízí pouze jednou ročně při zvláštní příležitosti. V přípravě speciálních piv tohoto typu hodlá do budoucna pokračovat a jejich nabídku rozšířit.

Související článek: