Večerní škola čepování piva od Radegastu se otevírá na tři středy v prosinci


Čepování piva

Večerní školu čepování spojenou s rozšířenou exkurzí chystá na prosinec nošovický pivovar Radegast.

Pod vedením obchodního sládka a mistrů výčepních se lidé naučí, jak se o pivo starat, správně ho načepovat a vychutnat si jeho příjemnou hořkost.

Netradičním večerním programem pivovar oslaví 44. výročí uvaření první várky piva. Speciální večerní akce budou probíhat každou středu od 3. do 17. prosince mezi 18. a 20. hodinou.

Delší prohlídky a setkání se sládkem

Večerní prohlídky budou delší než běžné exkurze, takže účastníci mají možnost se seznámit s vařením nošovického piva mnohem detailněji. Vrcholem prohlídek bude setkání s obchodním sládkem nebo mistry výčepními, kteří zájemce provedou školou čepování. Návštěvníci se dozví, jak se o pivo správně starat a jak si užít jeho chuť. Načepovaný půllitr si vychutnají v degustační síni ve vyhlídkové věži pivovaru.

Na návštěvníky pivovaru Radegast tak čeká originální zážitek. „Očekáváme velký zájem o večerní školu čepování a prohlídky. Určitě návštěvníkům doporučuji účast na akci předem objednat přes naše webové stránky www.radegast.cz,“ radí Martina Sikorová, vedoucí Návštěvnického centra pivovaru Radegast v Nošovicích.

Včetně výslužky za 199 korun

Součástí dvou a půl hodinových netradičních prohlídek je také ryze hořká odměna. Každý návštěvník noční prohlídky si kromě nevšedního zážitku ze školy čepování odnese domů také dva ležáky piva Ryze Hořká 12, kterou pivovar začal vařit v polovině letošního roku. Nový ležák je plnější, ale příjemně hořký s výrazným chmelovým aroma. Speciální zážitek v pivovaru vyjde na 199 korun za osobu.