Bombardino – recept na přípravu


Nenašli jste v prodejně s alkoholem láhev Bombardina? Nevadí, nabízíme vám český recept na tuto zahřívající tyrolskou specialitu. Již nemusíte cestovat na alpské sjezdovky, lze si nápoj připravit doma.

Příprava Bombardina:

  1. Ingredience:
    • Vaječný likér
    • Whisky (nebo Alpský rum)
    • Mléko
    • Šlehačka
  2. Slijeme ingredience v poměru – 2 díly vaječného likéru, 1 díl whisky a 1 díl mléka.
  3. České bombardino nalijeme do rendlíčku a zahřejeme. Nesmíme však vařit. Pokud se obáváte, že proces neuhlídáte, vložte rendlíček s bombardinem do vody v hrnci, kterou poté ohříváte.
  4. Všechny porce bombardina ozdobíme šlehačkou a podáváme.
  5. Můžeme lahodný nápoj ochutit kávou nebo horkou čokoládou. Fantazii se meze nekladou.
  6. Dobrou chuť!