Světlé výčepní pivo Březňák se stalo vítězem nezávislého testu Mladé fronty Dnes. Na základě hodnocení osmnácti odborníků se Březňáku podařilo získat 66,4 bodů ze sta. Mezi Březňákem a nejhůře hodnocenými pivy byl propastný rozdíl čtyřiceti bodů.
Test s tradicí
Nezávislý test Mladé fronty Dnes už od roku 1994 sleduje kvalitu českých výrobků. Cílem testu, v němž uspěl Březňák, bylo zjistit, nakolik pitelná a kvalitní jsou piva, která spotřebitel v hypermarketu pořídí do sedmi korun za půllitrovou láhev.
Degustátoři piva hodnotili v Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, kde všechna vybraná piva podrobili i odborným rozborům. Osmnáct degustátorů testovalo dohromady 18 piv, z nichž nejlépe uspělo světlé výčepní pivo Březňák. Podle celkového dojmu z degustace jde o velmi dobré vyvážené pivo s dobrou pitelností.
Březňák sbírá ocenění
O vyváženosti a kvalitě produktů z Velkého Března svědčí vedle výsledků testu i řada ocenění. Piva z pivovaru ve Velkém Březně degustátorům chutnají i na renomovaných soutěžích. V letošním roce tak Březňák zabodoval mezi tmavými výčepními pivy na Reprezentačních slavnostech v Táboře, odkud si odvezl bronzové ocenění. Na Zlatém Pivexu v Brně získal světlý ležák Březňák Premium Certifikát za vyrovnanou kvalitu.
Velkobřezenským pivům se na soutěžích dařilo i v loňském roce. Piva z portfolia pivovaru bodovala na všech významných degustačních podnicích, kdy často dosáhla i na zlaté medaile. Prvními místy se tak může pochlubit tmavé výčepní pivo Březňák v Táboře, světlý ležák Premium vyhrál na prestižní soutěži Pivo České republiky a výčepní světlý Březňák Dočesnou v Žatci. Z uvedených soutěží si velkobřezenská piva dále odvezla jedenkrát druhé, jedenkrát třetí a třikrát čtvrté umístění.
Březňákovy speciály
Pivovar ve Velkém Březně, který v současnosti řídí manažer a vrchní sládek Petr Hauskrecht, je známý po celé republice také díky unikátním speciálním pivům, vyráběným pro konkrétní slavnostní příležitost v roce. Vloni tak Petr Hauskrecht se spolupracovníky uvedl do českých restauračních zařízení hned několik speciálů: Svatojánské u příležitosti letního slunovratu, Svatováclavské na svátek patrona české země svatého Václava a Regenerátora k vánočnímu času. Letošním prvním speciálním pivem se stalo masopustní Pepřové.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: