Tento jemný a sladký likér višňové chuti pily již naše babičky. Pro griotku je typičtější podávání v letních měsích, ale proč nezkusit horkou griotku a nedopřát si tento likér i během zimy?
Podávání griotky
Klasická griotka obsahuje 40 až 50 % alkoholu. Vyrábí se nejčastěji z višní, cukru a alkoholu (rumu, slivovice, atd.). Griotka se podává většinou po večeři, ale není to pravidlo, tudíž se hodí v jakýkoli čas.
Horká griotka
Pokud je vám zima, není nic lepšího, než se zahřát tímto lahodným likérem. Je to jednoduché, do hrníčku se nalije 6 cl griotky, která se zalije horkou vodou. Hrníček je možné dozdobit koktejlovou třešní. A právě v jednoduchosti tohoto nápoje je krása doplňující výbornou chuť.
Čtěte také:
Horký punč je oblíbenou zimní pochoutkou. Pochází z Indie
Grog zahřeje v chladných dnech. Nemusí být jen z rumu
Co je to Kirschwasser
Kirschwasser, z němčiny přeloženo „višně a voda“, je podobný griotce. Pravděpodobně pochází z Německa z okolí Černého lesa. Nejčastěji se podává v pokojové teplotě s brandy, nebo se používá při výrobě některých koktejlů. Ve Švýcarsku se dokonce používá v sýrovém foundue nebo při výrobě čokolády. Přestože jsou si Kirschwasser a griotka podobné, jsou tu rozdíly. Jedním z nich je, že Kirschwasser není tak sladký jako griotka.
-ver-
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: