Italský aperitiv Aperol si oblibují i Češi. Jaký je?

Vyvážená hořko-sladká chuť a oranžovo-červená barva, to jsou hlavní znaky značky, která se vyrábí podle přísně utajované receptury, která nikdy nebyla od svého vzniku měněna. Vznikl v italské rodinné firmě…

Magazín

Aperol

Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má velmi nízký obsah alkoholu, jen 11%.

Vyvážená hořko-sladká chuť a oranžovo-červená barva, to jsou hlavní znaky značky vyráběné podle přísně utajované receptury, která nikdy nebyla od svého vzniku měněna. Aperol vznikl v italské rodinné firmě Barbero na kraji města Torino kolem roku 1919.

Italský aperitiv se může pochlubit vyváženou chutí z hořkých a sladkých bylin a citrusových plodů. Vyrábí se louhováním hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv ve směsi alkoholu, vody a cukru. Nápoj se prodává v láhvích o objemu 0,7 a 1 litr.

Aperol se podává velmi studený, na ledu. Pít jej můžeme samotný, nejčastěji se však Aperol konzumuje jako součást světově známého koktejlu Aperol Spritz – střik připravený z likéru Aperol, suchého Prosecca a sody. Chcete-li si Aperol Spritz připravit, připravte si 2 díly Aperol, 3 díly šumivého vína, 1 díl sody, pomeranč a led. Do sklenice dejte pár kostek ledu. Nalijte postupně všechny ingredience a přidejte plátek pomeranče. Příjemnou chuť!

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.