Pivo Perun z pivovaru Janáček bude nově i v lahvích. Na trhu je půl roku

Teprve v červenci tohoto roku uvedl uherskobrodský pivovar Janáček na trh nové sudové pivo Perun. Nyní jej začal stáčet také do lahví, a tak desítka Perun zamíří také do regálů supermarketů…

Magazín

Perun

Teprve v červenci tohoto roku uvedl uherskobrodský pivovar Janáček na trh nové sudové pivo Perun. Nyní jej začal stáčet také do lahví, a tak desítka Perun zamíří také do regálů supermarketů.

Čtěte také: Perun je novým pivem z Uherského Brodu

Výčepní pivo Perun vaří uherskobrodští sládci na výslednou stupňovitost 10,2 %, obsah alkoholu činí 4,3 % obj. Při jeho výrobě používají metodu tzv. studeného chmelení, kdy kromě standardního trojitého chmelení na varně přidávají ještě speciální čtvrtou a pátou dávku hlávkového chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v pozdější fázi výroby za studena. „Pivo tím získává výraznější, přesto stále lahodnou hořkost a jemné chmelové aroma,“ uvedl Lukančo Trifončovski, sládek Pivovaru Janáček.

Nově i v obchodech

Pivo Perun dnes čepuje více než 250 hospod. Převážná většina z nich se nachází kolem komína, tedy na Uherskobrodsku a v jeho okolí, řada z nich je ale situována i na Zlínsku, Brněnsku na Hané nebo v Praze. Nyní si jej tedy budou moci konzumenti zakoupit také v půllitrových lahvích v obchodech. Prodávat jej budou prodejny v regionu – například Jednota, Albert, uherskobrodská Billa nebo Terno.

Rychlý nástup

Pivovarští přitom s tak rychlým rozšířením výroby piva Perun nepočítali. „Původně jsme chtěli nabídnout vedle desítky Prima ještě jeden chuťově výraznější výrobek s názvem Perun. Skutečnost, že Perun vlastně ihned v oblibě předčil pivo Prima, nás příjemně překvapila a donutila hlouběji se zamyslet nad naším výrobkovým portfoliem,“ uvedl Tibor Nechala, obchodní ředitel pivovaru v Uherském Brodě. Výsledkem je, že Perun zcela nahradí pivo Prima, jehož poslední várka byla stočena počátkem listopadu.

Pivovar Janáček

Uherskobrodský Pivovar Janáček nepoužívá cylindrokonické tanky (jednofázové kvašení), ani technologii HGB (ředění piva vodou na výslednou stupňovitost), sudové pivo navíc neprochází pasterizací, díky tomu si zachová bohatou chuť a mnohé zdraví prospěšné látky. Před rokem a půl byla ovšem v pivu od Janáčka objevena látka tetrahop, která uměle zahušťuje pěnu a podle ministerstva zemědělství nemá v tradičním českém pivu co dělat.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.