Pivo se v Americe vařilo už před jejím objevením

Amerika je, alespoň mezi Čechy, známa jako země s nepříliš chutnými pivy. O to překvapivěji může znít skutečnost, že pivo se na americkém kontinentu vařilo již před jejím objevením Kryš…

Magazín

Pivo

Amerika je, alespoň mezi Čechy, známa jako země s nepříliš chutnými pivy. O to překvapivěji může znít skutečnost, že pivo se na americkém kontinentu vařilo již před jejím objevením Kryštofem Kolumbem v roce 1492.

Jak ve své knize Pivovarnictví uvádí Ladislav Chládek, před lety proběhlý archeologický průzkum v Peru prokázal existenci pivovarů již zhruba kolem roku 1000. Podle průzkumu se jednalo o pivovar s velkou pivnicí, neboť všechno vyrobené pivo bylo vypito hned na místě.

Nápoj podobný pivu se také vyráběl v oblasti And. Nazýval se „čiča“ a hlavní surovinou byla rozžvýkaná kukuřice. Další alkoholické nápoje vařili také indiáni, a to například z třtinového nebo javorového cukru a aloe.

Zatímco ale nejstarší nálezy z amerického kontinentu pochází zhruba z roku 1000, v oblasti Evropy jsou datovány mnohem starší důkazy o pivovarnictví. Například v babylonské říši se pivo vařilo již 2500 let před naším letopočtem. Čtěte také: Pivo ve starověku? Kašovité a pilo se slámkou

-lm-

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.