Pivovar Černá Hora na Blanensku v průběhu dubna zvýšil výrobní kapacitu a za tímto účelem rozšířil zařízení spilky. Nově bylo nainstalováno 10 kvasných kádí o celkovém objemu 2.300 hl, čím došlo ke zvýšení kapacity pivovaru o 20 %. Celková výše investice činí téměř 20 milionů Korun českých.
„Rozšíření oddělení spilky nám umožní navýšit výrobní kapacitu pivovaru. Zejména v letních měsících je totiž poptávka po našem pivu natolik vysoká, že ji téměř nejsme schopni uspokojit. Investujeme do tradiční technologie otevřených spilek, jak se na české pivo sluší a patří. Nechceme vyrábět žádná europiva, těch jsou lidé přepití a odklánějí se od nich,“ uvedl Vlastimil Zedek, který na výrobu v piva v Černé Hoře již 16 let dohlíží.
Každá z kvasných kádí o délce zhruba 3 m váží kolem 1,5 t. K jejich instalaci do pivovaru byl zapotřebí jeřáb, který je vyzvedl a skrze střechu spustil do budovy. Pivovar Černá Hora vyrábí 15 druhů různých piv, což je nejvíce v celé republice.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
[…] Čtěte také: Pivovar Černá Hora nestíhá vyrábět. Rozšířil kapacity za 20 milionů korun […]
[…] Čtěte také: Pivovar Černá Hora nestíhá vyrábět. Rozšířil kapacity za 20 milionů korun […]