Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť

Zatímco v sousedním Německu je pšeničné pivo součástí nabídky mnoha pivovarů, u nás jej vaří zatím jen tři výrobci. Stále více Čechů a Češek ale toto pivo, které se tradičně podává ve vysokých štíhlých sklenicích, začíná objevovat…

Magazín

Primátor Weizenbier

Zatímco v sousedním Německu je pšeničné pivo součástí nabídky mnoha pivovarů, u nás jej vaří zatím jen tři výrobci. Stále více Čechů a Češek ale toto pivo, které se tradičně podává ve vysokých štíhlých sklenicích, začíná objevovat. Oblibu zaznamenává především u mladší generace a žen. Oproti běžným pivům typu pils je totiž méně hořké.

Mezi tři největší pivovary vařící v Česku pšeničné pivo patří Primátor se svým Weizenbier, Černá Hora se svým Velenem a pod názvem Wheat Lager jej vyrábí také méně známý pivovar Herold, který ale se svými produkty získal již řadu ocenění.

Při výrobě pšeničného piva je nejméně jedna třetina celkového extraktu tvořena pšeničným sladem. Pivo je kalné, světlé barvy, s bohatou pěnou. Chuť a vůně je obvykle mírně nasládlá, připomíná chuť banánu, citronu a hřebíčku.

Pšeničné pivo je vhodné i k jídlu. „Doporučujeme zejména ke steakům a jiným výrazným masům, jako je kachna či vepřová pečeně. Lze jej také kombinovat s karbanátky, klobásami, mořskými plody a velmi měkkými sýry, např. mozzarellou,“ uvádí pivovar Primátor na svých webových stránkách.

Pšeničné pivo je v Česku zatím spíše svátečnější záležitostí, pít se ale začíná stále více. Má také příznivé účinky na trávení, na což byste v případě konzumace většího množství měli být připraveni.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

7 Replies to “Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť”

  1. […] nesporný přínos lidskému zdraví při dodržování pravidla konzumace v rozumném množství. Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť ▼ […]

  2. […] Dožínkovým pivem Krušovičtí oživili tradici výroby pšeničných piv. Ta se na našem území běžně vařila do poloviny 19. století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva, tzv. „weizenbiery“ pocházejí původně z Bavorska a části Rakouska, kde jsou populární dodnes. Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť […]

  3. […] Dožínkovým pivem Krušovičtí oživili tradici výroby pšeničných piv. Ta se na našem území běžně vařila do poloviny 19. století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva, tzv. „weizenbiery“ pocházejí původně z Bavorska a části Rakouska, kde jsou populární dodnes. Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť […]

  4. […] Pivovar Litovel uvařil poprvé ve své historii pšeničné pivo. Reaguje tak na v poslední době stoupající poptávku Čechů a Češek po tomto druhu piva. Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť […]

  5. […] Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť ▼ INZERCE […]

  6. […] Krušovický pivovar uvedením nového piva reaguje na současné trendy českého trhu, kdy spotřebitelé čím dál raději objevují nezvyklé a zajímavé chutě. Pšeničné pivo, které je v okolních státech velmi oblíbené, si tak pomalu získává přízeň i českých zákazníků. Čtěte také: Pšeničnému pivu Češi přicházejí na chuť […]

  7. […] Čtěte také: Staropramen Cool letos s novými příchutěmi: hořký pomeranč a cider […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.