Vaječný likér patří k zimě. Chuť mu dodává rum nebo whisky

Magazín


  Horký tip č. 1: Koupit 🍾 ALKOHOL online přes e-shop Alkohol.cz     -->

Vaječný koňak

Vaječný likér patří k důležitým událostem během roku, ať už se jedná o Velikonoce, Vánoce nebo Silvestrovský večírek. Kvalitní „vaječňák“ se vyrábí z mléka, vajec, cukru, koření a rumu, nebo jiného druhu alkoholu.

Čtěte také: Nejlepší vaječný likér je od Božkova. Bodovalo Granette, překvapil Lidl

Historie vaječného likéru

Vaječný likér se anglicky nazývá „Egg Nogg“. Název vznikl s největší pravděpodobností ve východní Anglii na základě pojmenování středověkého nápoje vyráběného z horkého mléka a vajíček. Druhou možností je vznik z výrazu „egg and grog“ (vejce a grog). Tento termín byl později zkrácen na „egg’n’grog“, a poté na „eggnogg“.

Vaječný likér byl populární v Británii především v rodinách aristokratů. Jelikož byly v té době vejce velice drahé, nižší třídy si musely tento nápoj odpustit. V 18. století se vaječný likér dostal i do nového světa, kde rychle získal na své popularitě.

Základní suroviny „vaječňáku“

K výrobě kvalitního vaječného likéru je potřeba mléko, cukr, syrové vajíčko, koření a samozřejmě alkohol – nejčastěji rum, whisky, ale také brandy nebo koňak. Pro vylepšení chuti se může přidávat vanilka, čokoláda nebo šlehačka. Samozřejmě je možné připravit tento nápoj i bez alkoholu, takže si ho mohou vychutnat i ti nejmladší.

-ver-

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz  
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


One Reply to “Vaječný likér patří k zimě. Chuť mu dodává rum nebo whisky”

  1. […] Čtěte také: Vaječný likér patří k zimní pohodě. Chuť mu dodává rum nebo whisky […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.