Už tento čtvrtek 21. 4. se u příležitosti nadcházejících Velikonoc opět po roce zazelenají půllitry. Přichází Zelený čtvrtek a tedy i čas, kdy se po celé České republice na jediný den v roce roztočí pípy s populárním Zeleným pivem. Speciální třináctistupňové pivo se letos bude prodávat už šestým rokem v pořadí.
Více než vloni
Bohatá pěna, příjemná vůně, neopakovatelná chuť a typická zelená barva. To všechno je fenomenální Zelené pivo, které bude i letos provázet příchod Velikonoc. „Díky své chuti a barvě je Zelené opravdu unikátním pivem. Letos jsme ho vyrobili opět více než vloni: rekordních 5300 hektolitrů, které se rovným dílem rozdělí mezi Moravu a Čechy,“ uvedl vrchní sládek pivovaru Starobrno Tomáš Pluháček. Čtěte také: Zelené pivo o Velikonocích bude i letos. Navařeno je rekordní množství
Letos již pošesté
Fenomén Zelené pivo se zrodil v Brně. Poprvé jej v roce 2006 navařil tehdejší vrchní sládek pivovaru Starobrno Petr Hauskrecht. Už tři roky poté Zelené překročilo hranice moravského regionu a začalo se čepovat i v Čechách. Inspiraci na vznik zeleného speciálu si Petr Hauskrecht přivezl z cesty po jižní Evropě. Jeho záliba v experimentech a pivovarnické umění dala vzniknout originálnímu Zelenému pivu, jehož receptura je přísně střeženým tajemstvím.
Již zítra na 5000 místech
Letos se bude Zelené pivo prodávat v 5000 restauračních zařízeních po celé České republice. Do restaurací putuje v padesáti i menších třicetilitrových sudech také proto, aby jej mohly nabízet i menší hospůdky. Majitelé či provozovatelé svá restaurační zařízení označí nálepkou, na stoly postaví stojánky, budou mít k dispozici i plakáty a plakety na pípy. Štamgasti tak snadno poznají, kde se Zelené točí.
Seznam všech restaurací, kde se bude Zelené pivo čepovat, najdou všichni zájemci také na webových stránkách www.zelenepivo.cz.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: