Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. V případě Velikonočního Krasličáku platí toto známé rčení dvojnásob. Po loňském velkém úspěchu jej opět připravili sládci pivovaru v Jihlavě, ale je to právě mistr výčepní, kdo ze zeleného a červeného piva bude čepovat dvoubarevný zeleno-červený speciál.
„K dosažení dvoubarevného efektu je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek Pivovaru Jihlava.
Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.
Zeleno-červený Velikonoční Krasličák bude od 5. dubna 2012 čepovat přibližně tisícovka hospod po celé republice, což je dvakrát více než loni. Zapojí se mimo jiné všechny hospody čepující pivní speciality v rámci programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na webu www.cestapivnichznalcu.cz/restaurace/.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: