Archiv pro štítek: burčák

Magazín

Burčák 2021 — jak se nenachytat na pančovaný a „částečně zkvašený hroznový mošt“

Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí téměř na žádném trhu, jarmarku či podobné akci. Nabízejí ho také vinárny a další kamenné …

Magazín

Top 4 burčáky v Praze 2021 — Žižkov, Karlín, Vinohrady a další

Burčák je částečně zkvašený vinný mošt, prodávaný během podzimu. Jedná se o meziprodukt při výrobě vína, který je k dispozici několik dní od začátku kvašení moštu. …

Magazín

Burčáky jsou často falešné. Testem zatím neprošla polovina vzorků

Kontroloři dosud navštívili 472 míst, kde se dá burčák a částečně zkvašený hroznový mošt pořídit.U většiny kontrol inspekce provedla – kromě standardní kontroly průvodní dokumentace a hygieny prodeje…

Magazín

Burčák aneb „zkvašený vinný mošt“ se vyrábí jen z českých hroznů

Slovem „burčák“ je možné nazývat částečně zkvašený mošt z hroznů révy vinné. Tento meziprodukt při tvorbě vína se podle české legislativy smí prodávat v době od prvního srpna do posledního listopadu…

Magazín

Burčák má obsah alkoholu 4–6 procent, výrazně méně než víno

Oblíbený sezonní nápoj burčák, zkvašený mošt z vinné révy, obsahuje mnohem méně alkoholu, než kolik předpokládá velká část veřejnosti. Obsah alkoholu v burčáku se obvykle pohybuje mezi 1 a 7 procenty…