Archiv pro štítek: pivovary

Magazín

Pivovary přijdou až o miliardu kvůli COVID-19 a uzavření hospod

Uzavření hospod a restaurací kvůli COVID-19 způsobí pivovarům stamilionové ztráty, blížící se pozvolna až k jedné miliardě korun. Uvedl to Český svaz pivovarů a sladoven, který …

Magazín

Prazdroj kvůli netradičním pivům rozšířil výrobu. Za 143 milionů korun

Plzeňský Prazdroj zahájil provoz nové linky na výrobu inovativních nápojů, které jsou na českém trhu stále oblíbenější – piva smíchaná s ovocnými šťávami, sladové nápoje a pšeničná piva…

Magazín

Pivovar Jihlava dominuje na Českém pivním festivalu. Jaký je a co nabízí?

Nejstarší písemnou zprávou o  jihlavském sladovnictví je zřejmě zmínka v městské knize z první poloviny 14. století. První skutečná sladovnická statuta byla potvrzena městskou radou Jihlavy…

Magazín

Pivovar Klášter dominuje na Českém pivním festivalu. Jaký je a co nabízí?

Pivovar Klášter dostal své jméno podle kláštera řádu Cisterciáků, který byl založen ve druhé polovině 12. století. Jako první začal
v Klášteře vařit pivo v roce 1570 Jiří Labouňský…

Magazín

Pivovar Rychtář dominuje na Českém pivním festivalu. Jaký je a co nabízí?

Pivovar Rychtář byl v Hlinsku v Čechách založen v roce 1913. Původně akciový pivovar byl v roce 1948 znárodněn a  stal se nejprve součástí Horáckých pivovarů, později Východočeských pivovarů…

Magazín

Pivovar Vysoký Chlumec dominuje na Českém pivním festivalu. Jaký je a co nabízí?

Pivo se ve Vysokém Chlumci prokazatelně vařilo již ve druhé polovině 15. století, kdy panství patřilo roudnické větvi Lobkowiczů. Ten jej s  přestávkami v  letech nesvobody vlastnil až do roku 2006…

Magazín

Pivovar Protivín dominuje na Českém pivním festivalu. Jaký je a co nabízí?

Pivo se v protivínském pivovaru vaří od první poloviny 16. století. V roce 1711 přešel pivovar na více než dvě stě let do vlastnictví šlechtického rodu Schwarzenbergů. A právě za éry Schwarzenbergů…

Magazín

Pivo s konopím nebo medem, i to nabídne Apetit Festival

Gurmánský festival dobrého jídla a pití Apetit Festival nabídne letos i netradiční alkoholické – a zejména pivní – pochoutky. Akce se koná 18. a 19. května 2013 v Plzni…

Magazín

Nový pivovar na Blanensku nabídne Bejčka a Víseckou Pšenku

Dva nové druhy piva nabídne nově otevřený pivovar ve Vískách na Blanensku. Slavnostní otevření je naplánováno na pátek 10. května. Informaci přinesl Blanenský Deník.

Magazín

Nejrozsáhlejší publikace o historii Plzeňského Prazdroje právě vychází

Ke 170. výročí založení Plzeňského Prazdroje a uvaření první várky piva Pilsner Urquell vychází unikátní kniha Plzeňský Prazdroj – Příběh, který nepřestává inspirovat…