Archiv pro štítek: rozhovory
Pro sommeliera je důležité umění jednat s lidmi, říká trojnásobný mistr v oboru Tomáš Brůha
Tomáš Brůha je trojnásobný mistr České republiky v sommelierství a hlavním sommelierem společnosti Bohemia Sekt. V rozhovoru mimo jiné prozradil, co povolání sommeliera obnáší, i to, jaké jsou ženy sommelierky…
Hynek Macák: V naší vinotéce je o degustace velký zájem
Hynek Macák je spolumajitelem plzeňské vinotéky Vinotheum a také vášnivým muzikantem. Poznávání různých vín patří již delší dobu mezi jeho koníčky. V jeho vinotéce lze navštívit degustační večery…
Z ochucených medovin se nejvíce prodává mandlová, říká spolumajitel Medovinky Vladimír Saifr
Firma Medovinka z Hlinska vyrábí nejvíce druhů medovin v České republice. V jejich sortimentu jsou přírodní vařené i nevařené medoviny, medoviny s příchutí, melomely nebo například medové likéry…
Špičkové víno je souhra více věcí, říká šampion Mikulovské vinařské podoblasti Martin Šebesta
V rámci Národní soutěže vín, nejvyšší soutěže vín v České republice, vyhodnotila odborná porota jako nejlepší víno Mikulovské vinařské podoblasti Ryzlink vlašský – Nature 2010 z Vinařství Šebesta…
Majitel pivovaru Tambor: Zájem o naše pivo překračuje výrobní kapacity
Není tomu dlouho, co Nasik Kiriakovský ve Dvoře Králové nad Labem otevřel pivovar a začal vařit pivo Tambor. Zájem o jeho pivo je velmi vysoký, proto nyní rozšiřuje výrobu…
Alkohol doručíme během chvíle kamkoli po Praze, říká Jeremy Merlet z rozvážky Night Thirst
Jeremy Merlet, který trvale žije v Paříži, spolu se svou ženou otevřel firmu Night Thirst v hlavním městě Praze. Její služby jsou v České republice poměrně neobvyklé. Když se ocitnete v situaci…
O pivě rukou moderátorky Jolany Novákové
Spoluautorka publikace o pivě nazvané Pivo jako křen Jolana Nováková se živí jako moderátorka rozhlasových pořadů. Mimo jiné moderovala úspěšné pořady Červený a bílý nebo Vyvalte sudy na Českém rozhlase Regina…