Krušovice se svým pšeničným vracejí k tradici vaření pšeničných, svrchně kvašených piv v Čechách. Piva vařená z pšeničného sladu v českých zemích převládala až do přelomu 17. století, kdy byla postupně vytlačena pivy ze sladu ječného. Krušovická novinka se vyznačuje velmi lehkou chutí doplněnou o ovocné tóny.
Pšeničné lze v mnoha ohledech pokládat za prapůvodní české pivo, které se po téměř dvou stoletích opět vrací mezi zákazníky. Ve středověku bylo pivo převážně vařeno v létě, a to kvůli lepším podmínkám pro kvašení.
„Technologie se samozřejmě výrazně změnily a Pšeničné je tak u nás ošetřováno moderním způsobem, ale co zůstalo stejné, jsou především nejkvalitnější suroviny – český pšeničný slad, vyhlášený žatecký chmel, křivoklátská voda a prvotřídní péče o pivo,“ řekl vrchní krušovický sládek Tomáš Kosmák. Pšeničné pivo má také speciální rituál servírování a podává se v originální sklenici určené výhradně pro tento druh piva.
Pšeničná piva, tzv. weizenbiery nebo také weiβbiery, v současnosti pocházejí nejčastěji z Bavorska a části Rakouska, kde jsou velice populární.
Novinka Krušovice Pšeničné má obsah alkoholu 4,3 % a je k dostání v prodejních sítích obchodních řetězců za doporučenou cenu 15,90 Kč za 0,5l láhev a čepované ve vybraných restauracích a pivnicích v Čechách a na Moravě.
Zhlédněte video: TV Reklama: Krušovice Pšeničné
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: