Michelada – recept na koktejl

Koktejl Michelada [mišeláda] je mexický míchaný nápoj z piva, limetkové šťávy, speciální omáčky (většinou na bázi chilli), koření, rajčatové šťávy a chilli papriček. Servíruje se ve vychlazené sklenici, ozdobené po horním okraji solnou krustou. Existuje několik variant nápoje napříč regiony Mexika a Jižní Ameriky — níže naleznete recept na nejtypičtější z nich.

Recept na Micheladu:

  1. Horní okraj sklenice potřeme limetkou a ponoříme do prášku, vytvořeného z mořské soli a chilli papriček (tak, aby po okraji sklenice vznikla ozdobná krusta)
  2. Do sklenice vložíme:
    • kostky ledu
    • šťávu Clamato (nebo podobnou)
    • limetkovou šťávu
    • omáčku Worcestershire (nebo podobnou)
    • sojovou omáčku
    • pálivou omáčku
    • špetku chilli prášku
    • mexické pivo (kterým doplníme zbytek sklenice)
  3. Zamícháme
  4. Michelada je hotova — dobrou chuť!

Comments are closed.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ