Michelada – recept na koktejl
Koktejl Michelada [mišeláda] je mexický míchaný nápoj z piva, limetkové šťávy, speciální omáčky (většinou na bázi chilli), koření, rajčatové šťávy a chilli papriček. Servíruje se ve vychlazené sklenici, ozdobené po horním okraji solnou krustou. Existuje několik variant nápoje napříč regiony Mexika a Jižní Ameriky — níže naleznete recept na nejtypičtější z nich.
Recept na Micheladu:
- Horní okraj sklenice potřeme limetkou a ponoříme do prášku, vytvořeného z mořské soli a chilli papriček (tak, aby po okraji sklenice vznikla ozdobná krusta)
- Do sklenice vložíme:
- kostky ledu
- šťávu Clamato (nebo podobnou)
- limetkovou šťávu
- omáčku Worcestershire (nebo podobnou)
- sojovou omáčku
- pálivou omáčku
- špetku chilli prášku
- mexické pivo (kterým doplníme zbytek sklenice)
- Zamícháme
- Michelada je hotova — dobrou chuť!