Komerční sdělení.
Provozujete hospůdku či restauraci, která se potýká s existenčními problémy? Nejste sami. Legislativa provozovatelům takových podniků do karet nehraje a lidé raději tráví volný čas jinde. Tak jak je možné, že některé firmy prosperují a mají téměř vždy plno? Odpověď zní téměř vždy stejně. Pořídili si minipivovar a nabízí hostům pivo vlastní značky. Proč byste do toho měli jít také?
Varna, pivní tanky a ostatní komponenty nejsou za hubičku. A většina majitelů restaurací bohužel nedisponuje dostatečně velkou finanční rezervou, která by umožňovala zřízení minipivovaru. Ale mnozí šli do rizika s tím, že zastavili nemovitost a vzali si na varnu a cylindrickokónické tanky půjčku.
Úvěr se drtivé většině provozovatelů vyplatil a do dvou let zaznamenali nárůst tržeb o 100 – 400 %. Ptáte se, proč?
Lidé touží po nevšedních zážitcích, které jim ale prostředí klasické hospody či restaurace nemůže poskytnout. Roste však popularita minipivovarů, protože jsou v nich k dostání jedinečné moky – takové, které jiné podniky nenabízí. Velmi početnou skupinu zákazníků tvoří cykloturisté – neváhají výlety spojit s posezením na vyhlášeném místě, kde si mohou dopřát lahodné pivo s unikátním charakterem.
Možná vás napadlo, že si na ležácké tanky našetříte a zřídíte si minipivovar až ve chvíli, kdy na něj budete mít dost peněz. Ale za jak dlouho to bude? Během pár let se v okolí vašeho podniku dozajista objeví někdo, kdo tento podnikatelský záměr se obrovským potenciálem realizuje dříve než vy. Pak již bude pozdě.
V České republice je momentálně více než 400 minipivovarů a každý týden se objeví jeden nový. V roce 2017 jich přibylo rovných padesát a podle všeho bude trend pokračovat i v příštích letech. Zda se chopíte příležitosti za pačesy, je na vás. Nezapomeňte, že pivo z minipivovaru jde téměř vždy na dračku!
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: