Podle výsledků průzkumu, které představil Zemědělský svaz České republiky, je jednou z „10 nejhorších potravin na českém trhu“ nealkoholické pivo Ambrosius Free. V žebříku skončilo na 9. místě. Výrobcem této „dobroty“ je Pivovar Holba.
Největšími nectnostmi piva je nadměrné množství chemikálií, umělé sladidlo a barvivo.
Porotci hodnotí
„Je v něm cítit něco navíc, co tam nepatří. Má podivnou pachuť,“ uvedla gastronomická novinářka Hanka Michopulu a složení jí dává za pravdu.
„Tomu, kdo považuje pivo za přírodní produkt, by po přečtení údajů o složení asi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Otázkou je, co si představit pod pojmy ,upravený chmel‘ a ,chmelový extrakt‘. Něco z chmelu to asi obsahovat bude, ale kdo ví co. Z dále uváděných látek je šokující náhradní sladidlo. Že by bylo toto pivo určeno jen pro diabetiky? Barvivo a kyselina již jen doplňují celkový nepříznivý dojem,“ rozebral složení nealkoholického piva odborník na výživu a potravinářský technolog Vít Syrový.
Na zbývajícíh devíti místech v žebříčku „10 nejhorších potravin na českém trhu“ se dále umístily např. konkrétní značky limonád, špekáčků nebo slaných snacků.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: