Pivovar Budějovický Budvar rozšiřuje svou nabídku sudového piva o malé sudy KEG s objemem 20 litrů. Tyto sudy se dosud v Budějovickém Budvaru používaly pouze pro dodávky nealkoholického piva. Od 1. února mohou zákazníci v malých sudech nově objednávat i světlý a tmavý ležák značky Budweiser Budvar. Samozřejmě zůstává zachována možnost objednávat pivo i v sudech o objemu 30 nebo 50 litrů.
„Tento krok uvítají především majitelé restaurací, které s potýkají s dlouhodobým poklesem spotřeby čepovaného piva. Menší sudy jim pomohou v tom, aby mohli podávat skutečně čerstvé pivo v nejvyšší kvalitě,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemského prodeje Budějovického Budvaru.
V ČR totiž již řadu let pokračuje pokles průměrné výtoče piva v restauracích. Zatímco v roce 2005 se v průměrné české provozovně prodalo za měsíc 22,6 hektolitru čepovaného piva měsíčně, loni to bylo jen 18,8 hektolitru, což je pokles o 17 %. Průměrná výtoč se jen v roce 2010 meziročně snížila o 4 %. „Očekáváme, že menší sudy osloví i majitele restaurací zaměřených na kvalitní gastronomii nebo kavárny. Tam jsme dosud kvůli menší spotřebě dodávali jen pivo v lahvích,“ doplňuje Martin Horejš.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: