Jako Ginger Beer se nejčastěji označuje zázvorový nealkoholický nápoj dochucený citronem a cukrem.
Tato originální receptura zázvorového piva vznikla v polovině 17. století v Anglii. Doporučuje se podávat s ledem a plátkem citronu a je také vynikajícím základem alkoholických koktejlů.
Nejen chutné, ale i zdravé
Zázvor je vysoce ceněn nejen jako aromatické koření do pokrmů, ale také pro jeho léčebné účinky. Zázvor obsahuje látky, které podporují trávení, pomáhají snížit hladinu cholesterolu a doporučují se při nachlazení a chřipce. Zázvor je také velice účinný při cestovních nevolnostech i při ranní nevolnosti v těhotenství.
Ginger Beer je pro svoji ojedinělou chuť ceněn barmany z celého světa, kteří jej využívají při přípravě alkoholických koktejlů. V Česku je nejznámější značkou zázvorového piva Elephant Ginger Beer.
Vedle známějšího nealkoholického Ginger Beer se vyskytují i alkoholická zázvorová piva. Jedná se o „klasická“ piva se zázvorovou příchutí.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: