Nové čokoládové pivo má v Británii rozporuplné reakce

Jde pivo a čokoláda dohromady? V anglickém pivovaru Hog‘s Back jsou zřejmě toho názoru, že ano. Novinkou v jejich nabídce se totiž stal čokoládový ležák Chocolate Lager. Obsah alkoholu je 4,8 % a obsahuje velmi kvalitní čokoládu Montezuma…

Magazín

Hog's Back Chocolate Lager

Jde pivo a čokoláda dohromady? V anglickém pivovaru Hog‘s Back jsou zřejmě toho názoru, že ano. Novinkou v jejich nabídce se totiž stal čokoládový ležák Chocolate Lager. Obsah alkoholu je 4,8 % a obsahuje velmi kvalitní čokoládu Montezuma. Láhev stojí v přepočtu asi 70 Kč. Polovina konzumentů novinku prý miluje, polovina nenávidí.

Čtěte také: Vyzkoušejte čokoládový alkohol. Je Mezinárodní den čokolády

„Jsme jediní v celém Spojeném království, kdo vyrábí čokoládový ležák. Původně jsme chtěli udělat svrchně kvašené pivo, ale když jsme to zkusili se světlým ležákem, úplně nás to dostalo. Hlavním cílem bylo přidat chuť čokolády bez jejího tuku, protože tuk do piva přidat nesmíte, to by ho zničilo,“ uvedl Rupert Thompson z pivovaru Hog‘s Back.

Názory konzumentů na novinku se ovšem různí. „Někteří lidé prostě nemají rádi představu, že se spojí čokoláda a pivo, i když jim to může pak chutnat,“ vysvětlil Thompson to, proč čokoládové pivo polovina lidí miluje a polovina nesnáší.

S čokoládovým pivem má ale zkušenost i Česko. Před třemi lety ho jako vánoční specialitu uvařil strakonický pivovar Dudák. Čtěte také: Čokoládové pivo je vánoční specialitou strakonického pivovaru Dudák

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.