Ostravar ke svým 115. narozeninám nabídne silnou STO15°

Pivo se bude jmenovat OSTRAVAR STO15° a bude se symbolicky jednat o patnáctistupňový polotmavý speciál. Poprvé ho budou moci spotřebitelé ochutnat na začátku března…

Magazín


  Horký tip č. 1: Koupit 🍾 ALKOHOL online přes e-shop Alkohol.cz  
  Horký tip č. 2: Koupit 🍃 KRATOM online přes e-shop AdamKrupa.cz  

Ostravar

Ostravský pivovar představil detailní informace o výročním narozeninovém pivu, které začne prodávat již 1. března 2012.

Narozeninový polotmavý speciál

Pivovar Ostravar zveřejnil bližší informace ke svému nejnovějšímu projektu výročního piva, které uvařil v souvislosti s letošním 115. výročím založení pivovaru. Pivo se bude jmenovat OSTRAVAR STO15° a bude se symbolicky jednat o patnáctistupňový polotmavý speciál. Poprvé ho budou moci spotřebitelé ochutnat na začátku března a vzhledem k limitované edici bude na trhu zhruba dva měsíce.

Záměr uvařit výroční pivo ohlásil ostravský pivovar ve druhé polovině ledna. „Naše narozeninové pivo chceme věnovat především všem místním partám, které projevují naší značce neuvěřitelnou věrnost,“ řekla v lednu manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Naposledy Ostravar uvařil výroční pivo před deseti lety. Tehdy bylo spotřebitelům k dispozici pouhý jeden den – v samotný den narozenin 24. října. „Letos jsme chtěli dát příležitost ochutnat náš speciál co největšímu množství našich příznivců, proto bude na trhu zhruba do konce dubna,“ vysvětlila Cieciotková.

Sládek slibuje originální recepturu

K výrobě nového piva, které Ostravar uvařil v limitované edici 3 tisíc hektolitrů, použil tým vrchního sládka Richarda Kornase zcela originální recepturu vyzcházející z tradic a zkušeností ostravských pivovarníků.

„Naše nové pivo patří do kategorie speciálních piv. Jedná se o silnější polotmavé pivo s vyšší plností a výraznějším chmelovým aroma. Pečlivě jsme vybrali a namíchali dva slady a zkombinovali jsme nejlepší odrůdy aromatických chmelů. Pivo pomaleji kvasilo v otevřených kádích spilky a nyní dokváší a zraje v ležáckých tancích našeho sklepa. Použitím vybraných surovin a naší léty osvědčené technologie výroby získá náš výroční speciál ojedinělý charakter chutě a vůně,“ prozradil o přípravě piva vrchní sládek Richard Kornas. „S jistotou již můžu prohlásit, že se naši příznivci mohou těšit na skutečné mistrovské dílo našich pivovarníků,“ dodal Kornas.

Datum první stáčky výročního piva je naplánován na konec února. Ostravar na první ochutnávku dne 28. října pozve do svého pivovaru na Hornopolní ulici místní party, které uspějí v právě probíhající aktivitě na webový stránkách www.ostravar.cz a profilu pivovaru na Facebooku. „Každý, kdo by chtěl přijít a zažít atmosféru první ochutnávky tohoto piva s vrchním sládkem pivovaru, měl by právě v těchto dnech sledovat náš web nebo profil na Facebooku,“ uvedla Zuzana Cieciotková.

Točené i lahvové v obchodech

Příznivci Ostravaru si budou moci dát výroční STO15° v hospodách již od začátku března. Během dalších dvou týdnů se pak výroční pivo dostane do regálů obchodů. Podle Cieciotkové zde bude STOpatnáctka k dispozici v lahvích o objemu 0,5 litrů přibližně do dubna. „Může se však vyprodat i dříve,“ upozornila manažerka značky Ostravar. „Vše bude záležet na zájmu našich spotřebitelů ochutnat naše nové výroční pivo,“ dodala Cieciotková.

Po projektu výročního piva se bude ostravský pivovar plně soustředit přípravy na hudební festival Colours of Ostrava, jehož je druhým rokem partnerem.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz  
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


One Reply to “Ostravar ke svým 115. narozeninám nabídne silnou STO15°”

  1. KROKODÝL napsal:

    Ahohó Pivníci,
    je fajn, ze mame nove, snad Fajne pifkó…
    Ale kaj ho čepujum !
    Ešče sem na ňho nenarazyl a to mam čuch a sem Krokodyl…

    DíK z Grabufki Petřík

    krokodandy@email.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.