Pivovar dodatečně uvařil 200.000 půllitrů výročního speciálu.
Pivovar Ostravar slaví se svým výročním narozeninovým pivem Ostravar STO15° velký úspěch. Mimořádný zájem o extra silné pivo projevují hospodští nejen v domácím regionu pivovaru na severní Moravě, ale také ve zbytku republiky. Ostravar dokonce musel limitovanou edici výročního piva rozšířit. Kdyby to neudělal, zmizel by Ostravar STO15° z trhu dříve, než ostravský pivovar původně avizoval.
Výroční speciál Ostravar STO15° uvařil ostravský pivovar při příležitosti svých stopatnáctých narozenin letos na začátku roku v limitované edici 3 tisíc hektolitrů. Nové pivo je uvařeno podle originální receptury a při jeho přípravě použil Ostravar specifické suroviny i postupy. Výsledkem je silné polotmavé pivo s vyšší plností a výrazným chmelovým aroma.
Z nejnovějších prodejních statistik vyplývá, že během jednoho měsíce prodal Ostravar polovinu z předpokládané limitované edice tří tisíc hektolitrů. Většina výročního piva Ostravar STO15° se v březnu prodala v ostravském regionu.
V dubnu však jde výroční speciál na odbyt ještě rychleji. Ostravar totiž stopatnáctku dodává do stovek gastronomických zařízeních po celé zemi. „Vzhledem k vyjímečnosti piva a pochvalným reakcím našich spotřebitelů i zákazníků jsme se dohodli s vedením firmy, že Ostravar STO15° zařadíme do celorepublikové nabídky,“ popissal důvody netradičního kroku vrchní sládek Richard Kornas. A objednávky na nové pivo se do Ostravy jen hrnou.
„Z důvodu zvýšeného zájmu o stopatnáctku jsme tak museli limitovanou edici výročního piva rozšířit o dalších 200.000 půllitrů,“ řekl Kornas a dodal: „Kdybychom to neudělali, stopatnáctka by z trhu zmizela dříve, než jsme avizovali. A to jsme nechtěli dopustit.”
Nově zařadily Ostravar STO15° do své nabídky třeba hospody a restaurace v Praze, Pardubicích nebo Olomouci. „Jen v Praze si dnes můžete dát Ostravat STO15° v šedesáti hospodách,“ upřesnila manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. Podle Cieciotkové během března vzrostl ostravskému pivovaru počet hospod, kam musí Ostravar zavážet své pivo, o jednu třetinu.
„Spotřebitelé na novém pivu oceňují především jeho výjimečnou chuť. I když je pivo velmi silné, výborně chutná, krásně voní a je vyváženě hořké,“ vyjmenovala závěrem důvody velké obliby nového piva manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková
„Naše nové pivo patří do kategorie speciálních piv. Jedná se o silnější polotmavé pivo s vyšší plností a výraznějším chmelovým aroma. Pečlivě jsme vybrali a namíchali dva slady a zkombinovali jsme nejlepší odrůdy aromatických chmelů. Pivo pomaleji kvasilo v otevřených kádích spilky a dokváší a zraje v ležáckých tancích našeho sklepa. Použitím vybraných surovin a naší léty osvědčené technologie výroby získá náš výroční speciál ojedinělý charakter chutě a vůně,“ charakterizoval speciální pivo vrchní sládek pivovaru Richard Kornas.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
[…] K oslavě narozenin uvařil Ostravar pro své příznivce další várku výročního speciálu Ostravar STO15°. Poprvé uvařil Ostravar patnáctistupňové narozeninové pivo letos na jaře a pivo se setkalo s velmi pozitivním ohlasem. Čtěte také: Ostravarský pivní speciál STO15° má úspěch. Pivovar navařil další várku […]
[…] Při návštěvě pivovaru se návštěvníci mohou seznámit s jedinečným způsobem vaření piva technologií varna-spilka-sklep. Exkurzní trasa v sobotu začne na varně, která je považována za srdce pivovaru, a přes ležácký sklep, stáčírny sudů a stáčírnu lahví povede až do Pivovarského muzea na staré varně, kde budou moci návštěvníci ochutnat narozeninový speciál Ostravar STO15°. Čtěte také: Ostravarský pivní speciál STO15° má úspěch. Pivovar navařil další várku […]