V poslední době se staly módními hospody, kde si lze natočit vlastnoručně pivo. Bary s vlastními pípami a systémy, pomoci kterých si zákazníci objednávají pivo, jsou dnes velmi vyhledávané. Možná právě proto se začíná prosazovat mnohem jednodušší pivní válec.
Pivnímu válci se také říká „pivní žirafa“, kvůli svému dlouhému tvaru. Celé zařízení pracuje na jednoduchém principu. Jedná se o plastový průhledný válec o objemu tři litry, který má téměř u dna zabudovaný železný kohoutek s dřevěnou rukojetí. Do válce se horem načepuje šest piv. Válec se pak na stole zasadí do dřevěného nebo plastového stojanu.
Pivní válec na hospodské stoly
Pivní válec může být zajímavým lákadlem pro majitele restaurací, kteří chtějí zákazníkovi nabídnout netradiční možnost čepování piva, ale zároveň nemají finanční prostředky potřebné pro náročnou přestavbu čepovacího systému v restauraci. „Pivní žirafu“ stačí pouze položit na stůl. Cena jednoho válce včetně stojánku a čistícího kartáče se pohybuje kolem třech tisíc korun.
Z pivního válce se prakticky nemusí čepovat pouze pivo. Lze jej využít pro nalévání vína nebo různých míchaných nápojů. Zákazníci hospody či baru si nebudou stěžovat na pomalou obsluhu a nebude je trápit vyschlé hrdlo.
Výrobci těchto jednoduchých ale praktických zařízení nabízejí i úpravu vzhledu podle přání zákazníků, válec je například možné nechat zkrášlit logem restaurace.
-les-
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
Prosím má i chlazení?