Plzeňský Prazdroj zahájil na konci června provoz nové linky na výrobu inovativních nápojů, které jsou na českém trhu stále oblíbenější – piva smíchaná s ovocnými šťávami, sladové nápoje a pšeničná piva. Investice ve výši 143 milionů korun posílí schopnosti Prazdroje vycházet vstříc měnícím se přáním spotřebitelů.
Inovace v nápojích budou pokračovat
„Základem českého pivního trhu bude i nadále klasický ležák plzeňského typu. Stále populárnější však budou méně tradiční nápoje, jako už jsou dnes naše výrobky Gambrinus Ochucený, sladový nápoj Frisco, nealkoholické pivo Birell smíchané s ovocnými šťávami a pšeničné pivo Fénix. Chceme spotřebitelům nabízet nejen dostatek již představených nápojů v široké škále balení, ale získat i větší prostor pro další varianty a vývoj nových produktů,“ řekl marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje Grant McKenzie.
Dosud se vařilo v zahraničních pivovarech
Nová linka v plzeňském pivovaru má roční kapacitu 600 tis. hl a patří k nejmodernějším zařízením tohoto druhu v ČR. Do Plzně se tak mohla soustředit výroba piv Gambrinus a Birell smíchaných s ovocnými šťávami, sladového drinku Frisco a svrchně kvašeného pšeničného piva Fénix, které se nově představilo i v lahvích. Až dosud Prazdroj využíval potřebné technologie pro výrobu těchto nápojů v sesterských pivovarech v jiných zemích.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme: