Pivovar Bernard představil již na konci listopadu dvě své speciality. Rozhodl se totiž dvě svá nealkoholická ovocná piva, švestkové a višňové, podávat ohřátá. „Oba tyto nápoje si díky tomu, že neobsahují alkohol, můžete vychutnat třeba přímo na sjezdovce nebo v restauraci, aniž byste se potom báli pokořit sjezdovku nebo sednout za volant,“ informoval tiskový mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.
Oba nápoje se chlubí zanedbatelným procentem alkoholu – maximálně 0,5 % objemu. Bernard s čistou hlavou Švestka, pro pány možná příliš sladké pivo, již v minulých letech získal dvoje ocenění z gastronomického festivalu Znojemský hrozen. Nyní přišel odvážný Bernard s „zimní úpravou“. Pivovarníci z Humpolce doporučují připravit si teplý pivní nápoj i doma. Do svařené třetinky Bernardovy Švestky nebo Višně stačí přidat skořici, hřebíček a cukr podle chuti. Tento téměř nealkoholický nápoj je tak na rozdíl od svařeného vína vhodný ke sportu a samozřejmě pro konzumenty, kteří rádi zkoušejí novinky na českém pivním trhu.
-les-
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
[…] s čistou hlavou Višeň, kterou lze společně se Švestkou připravit i jako svařený nápoj. Čtěte také: Speciální svařený pivní nápoj k sehnání i na sjezdovkách. Oproti předchozím rokům pivovar zaznamenal také nárůst podílu prodeje speciálů a […]