Mimosa (‚šampaňské‘ s džusem) – recept na koktejl (vyzkoušeno)

Koktejl Mimosa je míchaný nápoj ze ‚šampaňského‘ (popř. jiného sektu) a pomerančového džusu. Poprvé byl namíchán v pařížském hotelu Ritz již roku 1925, ale nyní je populární hlavně v USA. Název ‚Mimosa‘ získal po žlutě kvetoucí keřovité rostlině Akácii stříbrné, která se v angličtině nazývá právě ‚Mimosa‘.

Recept na Mimosu:

  1. Do sklenice na ‚šampaňské‘ nalijeme:
    • 7,5 cl šampaňského, popř. jiného sektu
    • 7,5 cl pomerančového džusu
  2. Zlehka promícháme (ale pozor, netřepat — zmizely by bublinky)
  3. Ozdobíme spirálkou z pomerančové kůry
  4. Mimosa je hotova — dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ