Nápoj Sake – recept na japonský alkohol

Sake [saké] je tradičním japonským alkoholickým nápojem. Vyrábí se ze speciální dlouhozrnné rýže, vody, kvasinek a případně dalšího koření. Sake se podává studené (10 °C) nebo i zahřáté (více jak 30 °C). Na internetu je spousta receptů, jak si vyrobit domácí sake, zde je jeden z nich — osobně vyzkoušený (naším redaktorem).

Sake

Recept na nápoj sake (10 litrů):

  1. Ingredience:
    • 7 l vody
    • 3 kg cukru
    • 1 kg uvařené rýže
    • 14 dkg droždí
    • 2 vanilkové cukry
    • 2 citrony
    • 1/2 lžičky muškátového květu
    • 1/2 lžičky tymiánu
    • 1/2 lžičky zázvoru
    • kousek skořice
    • 30 ks hřebíčků
    • 10 ks nového koření
  2. Převaříme vodu.
  3. Nastrouháme citronovou kůru a dužninu z citronů nakrájíme na kousky.
  4. Do vychladlé vody nasypeme všechny ingredience.
  5. Směs nalijeme do 10 l demižonu a necháme 6 týdnu kvasit při pokojové teplotě.
  6. Poté stáčíme nápoj do láhví a dáváme pozor na to, aby se nám do láhví nedostal kal. Můžeme jej také lít přes filtr.
  7. Necháváme uležet. Po 14 dnech lze nápoj konzumovat.
  8. Nápoj sake je hotov — dobrou chuť!

One Reply to “Nápoj Sake – recept na japonský alkohol”

  1. ferko napsal:

    mam taku otazku: ….. ako zatkujeme demizon? ….. ci vinnou zatkou s bublackou, alebo nejakou vatou? …. hladal som na nete a nic …..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ

brand-745x100-1493717091.jpg