Od začátku roku 2012 byly v Česku založeny zhruba dvě desítky nových minipivovarů. Jejich celkový počet se tedy vyšplhal na přibližně 150. Informaci přinesla ČTK.
„Prakticky týden co týden někde otevírají nový podnik. Do tří let by tak v zemi mohlo být až 220 malých restauračních pivovarů,“ uvedl prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.
Čtěte také: Na soutěži piv Pivex budou nově soupeřit i minipivovary
I přes velký počet minipivovarů ale pokrývá pivo z jejich produkce jen asi 1 % pivního trhu. Pivo z malovýroby si Češi v poslední době oblíbili především pro jeho kvalitu a někdy také netradiční chuť. Běžná „europiva“ z velkých průmyslových pivovarů jsou totiž zpravidla na nižší pociťované kvalitativní úrovni.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
[…] Čtěte také: Na 20 nových minipivovarů vzniklo v Česku od začátku roku […]