Pivovar Holba zvýšil prodej piva meziročně o 11 %

Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva. Zvýšené poptávce se těší nejen Holba Premium a Holba Šerák…

Magazín


  Horký tip č. 1: Koupit 🍾 ALKOHOL online přes e-shop Alkohol.cz  
  Horký tip č. 2: Koupit 🍃 KRATOM online přes e-shop AdamKrupa.cz  

Holba

Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva. Zvýšené poptávce se těší nejen Holba Premium a Holba Šerák, ale také speciály.

Nárůst odbytu potvrzuje vzrůstající oblibu ryzího piva z hor, které si stabilně drží většinový podíl v domácím regionu a úspěšně posiluje pozice také v ostatních částech republiky.

Nejoblíbenější je 11° Holba Šerák

Holba je český pivovar, který patří k první desítce u nás. Vlajkovou lodí značky je oblíbená jedenáctka Holba Šerák. Její každoročně rostoucí produkce se loni přiblížila 220 tisícům hl a dá se předpokládat, že stejně úspěšná bude i letos.

Nárůst poptávky patřil také ležáku Holba Premium. Jeho loňská produkce dosáhla téměř 45 tisíc hl a více než desetiprocentní nárůst kopírovaly také speciály. Holba má za sebou úspěšný rok a dosažené výsledky připisuje nejen vysoké kvalitě piva a jeho osobité charakteristice, ale také servisu a službám, které ovlivňují spokojenost konzumentů

„Můžeme zodpovědně říci, že rostoucí oblíbenost našeho piva není dílem reklamy, ale jeho stabilní kvality a chuťové jedinečnosti. Tu mu přináší tradiční receptura i dodržování klasických postupů při výrobě“ řekl Vladimír Zíka a dodal: „Jsme rádi, že naši konzumenti dobré pivo poznají a dokáží ho ocenit“.

Především čepovaná, méně balená

Nejvíce se Holba prodává jako čepovaná, to znamená v sudech. Loni to bylo 175 tisíc hl, pak následují lahve s více než 150 tisíc hl piva a plechovky, které se kupují spíše příležitostně. Od loňského roku je Holba Šerák na trhu také v PET lahvích o objemu 1,5 litru. Zatímco dnešní trend přeje konzumaci lahvového piva, Holba dokáže udržet štamgasty v restauraci, a to je určitě pozitivní signál, na který provozovatelé gastro provozoven slyší.

„Restaurace a hospůdky vždy zůstanou místem společných setkání, sociálního kontaktu, který je zvláště v menších městech a obcích nenahraditelný. Dává konzumaci piva jinou dimenzi, kterou budeme i nadále podporovat,“ uvedl Vladimír Zíka.

Loni Holba obohatila sortiment o Šerák polotmavý, který je bežně k dispozci ve světlé variantě.

Rekonstrukce pivovaru právě probíhá

V uplynulém roce společnost investovala více než 40 miliónů milionů Kč především do rekonstrukce sklepa a nových přetlačných tanků. Modernizace ležáckých sklepů, která významně navýší kapacitu sklepa, bude ukončena letos v dubnu. Čtěte také: Pivovar Holba chce zvýšit kvalitu piva. Investuje na 40 milionů korun

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz  
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.