Cider vytvořený podle britské tradice, ale na míru chuťovým pohárkům českého spotřebitele přichází na trh pod značkou Kingswood. Novinku na trh uvádí Plzeňský Prazdroj.
Tento osvěžující alkoholický nápoj představuje spojení sladkých a suchých tónů. Je míchán z pečlivě vybíraných jablek pěstovaných výhradně v sadech. Neobsahuje umělá aromata, barviva ani sladidla. Cider Kingswood je k dostání od začátku července ve vybraných restauracích a barech v Praze a v Brně.
Čtěte také: Cider Somersby Čechům zachutnal. Předčil očekávání v prodejích
Jedná se o lehký a osvěžující nápoj, ideální pro muže i ženy. Jablka pro Kingswood jsou sbírána pouze v ovocných sadech, aby byl přesně znám jejich původ. Musí být dozrálá, proto se nechávají ze stromů spadnout samovolně, zásadně se netrhají. Tento cider neobsahuje jiné ovoce než jablka. Tajemství receptury spočívá v pečlivém výběru konkrétních jablečných odrůd a jejich vzájemném poměru.
Testovalo se více než 10 variant
Správnou chuť ladili degustátoři několik měsíců, samozřejmě za doprovodu názorů českých spotřebitelů. Míchali různé kombinace odrůd a vyzkoušeli přitom více než 10 variant. Výsledná chuť je příjemně sytá a skutečně jablečná – ani příliš suchá, nebo naopak sladká. Hodí se k většině pokrmů a díky jeho složení ho mohou pít i vegetariáni, vegani i lidé na bezlepkové dietě.
„Kingswood vznikl exkluzivně pro české spotřebitele. Inspirovali jsme se dlouhodobou tradici výroby ciderů ve Velké Británii, kde se vypije ročně kolem 500 milionů litrů tohoto nápoje. Domníváme se, že je v České republice mnoho potenciálních nových objevitelů a příznivců cideru. Proto chceme představit a rozvíjet tento nápojový segment tím správným způsobem.“ řekl Grant McKenzie, marketingový ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj.
Čtěte také: Hruškový cider Somersby nově na trhu
Pro podvečerní posezení s přáteli
Podle výzkumu nemá téměř polovina dospělých Čechů svůj jasně vyhraněný nápoj pro odpolední nebo večerní posezení s přáteli a ráda zkouší. V zahraničí je běžné, že mezi nápoji pro tyto příležitosti bývá často právě cider. „Když Kingswood vznikal, chtěli jsme, aby ho lidé vnímali jako cestu na pohodové místo, kde se mohou v klidu bavit s přáteli a známými a vychutnávat si chvíli, která patří jen jim. Tomu jsme přizpůsobili nejen jeho chuť ale taky všechny materiály, které Kingswood reprezentují,“ řekl Marek Dvořák, marketingový manažer značky Kingswood a dodal: „Můžete se těšit na interaktivní tramvajové zastávky, unikátní dřevěné podtácky nebo také program obnovy zeleně, do kterého se budou moci zapojit všichni milovníci Kingswoodu.”
Čtěte také: Nové cidery Fizz sklízí úspěch. K dostání jsou ve třech příchutích
V dostání výhradně v restauracích
Cider Kingswood je prémiovým nápojem, který se podává čepovaný a výhradně na led přesně stanoveným způsobem aby vynikla jeho unikátní vůně a chuť. Podává se do speciálních sklenic inspirovaných britskou tradicí. Pro zajištění perfektního servírování spotřebitelům se bude jeho distribuce rozšiřovat postupně. V těchto dnech bude nabízen v několika desítkách restaurací v Praze a v Brně, kde se bude na jeho způsob podávání pečlivě dohlížet. Seznam bude postupně aktualizován na www.kingswood.cz.
Cider je osvěžující, mírně alkoholický nápoj, vyráběný řízeným kvašením jablečného moštu. Je jedním z nejstarších alkoholických nápojů na světě. K výrobě moštu, ze kterého potom cider kvasí, se používají speciální odrůdy jablek a jejich správným mícháním vzniká unikátní chuť cideru.
Partner portálu:
Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:
Určitě tento napoj otestuji,již 2roky si mycham radlery z domacich sirupu a je to lahodny osvěžujici napoj,ktery přijde v hod,nejem v teplem letě. Vynikajici je z domacim sirupem s černeho jeřabu(aronie) a nejem z tohoto ovoce.