Profesionálové z restaurací začali bojovat o titul Hvězda výčepu

Luxusní zájezd do Amsterodamu pro dvě osoby a finanční odměna ve výši 30.000 korun čekají na celorepublikového vítěze soutěže Hvězda výčepu, která se letos uskuteční už potřetí v řadě…

Magazín


  Horký tip č. 1: Koupit 🍾 ALKOHOL online přes e-shop Alkohol.cz     -->

Pivní pípa

Luxusní zájezd do Amsterodamu pro dvě osoby a finanční odměna ve výši 30.000 korun čekají na celorepublikového vítěze soutěže Hvězda výčepu, která se letos uskuteční už potřetí v řadě.

O uvedené ceny bude soutěžit třicítka nejlepších profesionálů z restaurací, hostinců a dalších provozoven, kteří do finále v Praze postoupí ze tří regionálních kol. První regionální kolo se v restauraci Větruše v Ústí nad Labem uskutečnilo minulý čtvrtek.

První kolo má vítěze

Vítězem regionálního kola se v Ústí nad Labem stal Luděk Matoušek z restaurace U Matoušků na růžku v Hořici. Druhé místo obsadil Patrik Lamka z Baru No. 1 v Hradci Králové, třetí příčka patří Luďku Šulcovi z Toulavé krčmy v České Kamenici. Vítězové získali diplomy, finanční odměnu ve výši 5000, 3000 a 1000 korun a postoupili do celostátního finále v Praze. Spolu s nimi na finále Hvězdy výčepu 2011 pojedou soutěžící, kteří skončili na dalších sedmi místech za nimi.

Teorie i praxe

Soutěž v regionálním kole měla stejně jako v minulosti tři části. V písemném testu soutěžící prokazují znalosti značky, produktů a pivovarů a správné péče o pivo. V další části mají příležitost prezentovat provozovnu, ve které působí. V praktické zkoušce pak čepují domácí pivní značky do sklenic s obsahem 0,3 a 0,5 litru a prémiovou značku Heineken do sklenice s obsahem 0,25 litru.

„Odborná porota posuzuje správnou míru a výšku pěny a také vizuální vzhled natočeného piva. Hodnotí se i celkový dojem při čepování, tedy správná příprava pivního skla, způsob čepování i závěrečné servírování,“ přiblížil Hvězdu výčepu obchodní sládek Svatopluk Vrzala ze společnosti Heineken Česká republika, která soutěž pořádá.

Jak dále Vrzala uvádí, správné čepování piva je důležité také proto, že přispívá k vyzdvižení charakteristických znaků piva, především pěnivosti a chuti. „Kvalitu piva primárně ovlivňují suroviny použité při výrobě a vlastní výrobní technologie, ale správné čepování a servírování přispívá k celkovému dojmu při jeho pití,“ uzavřel Svatopluk Vrzala.

Další kolo již tento týden

Další regionální kola se budou konat 6. dubna v Královském pivovaru Krušovice a 13. dubna v Pivovarské restauraci v Brně. Rozhodující finále, v němž absolutní vítěz obdrží prestižní titul Hvězda výčepu 2011, zájezd do Amsterodamu a finanční odměnu, se uskuteční v restauraci Lidový dům V Praze-Kbelích 20. dubna letošního roku.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz  
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


3 Replies to “Profesionálové z restaurací začali bojovat o titul Hvězda výčepu”

  1. […] Luxusní zájezd do Amsterodamu pro dvě osoby a finanční odměna ve výši 30.000 korun čekají na celorepublikového vítěze soutěže Hvězda výčepu, která se letos uskuteční už potřetí v řadě. Čtěte také: Profesionálové z restaurací začali bojovat o titul Hvězda výčepu […]

  2. […] také: Čtěte také: Profesionálové z restaurací začali bojovat o titul Hvězda výčepu Čtěte také: Profesionálové z restaurací pokračují v bojích o titul Hvězda […]

  3. […] také: Profesionálové z restaurací začali bojovat o titul Hvězda výčepu Profesionálové z restaurací pokračují v bojích o titul Hvězda výčepu Soutěž Hvězda […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.