Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější

Růžová vína s původem na Moravě a v Čechách mají stále silnější zvuk jak mezi vinaři, tak mezi spotřebiteli. Jejich výrobou se zabývají už dvě třetiny vinařů, a celková produkce moravských a českých růžových vín…

Magazín

Lahev a sklenice vína

Růžová vína s původem na Moravě a v Čechách mají stále silnější zvuk jak mezi vinaři, tak mezi spotřebiteli.

Jejich výrobou se zabývají už dvě třetiny vinařů, a celková produkce moravských a českých růžových vín tak meziročně vzrostla o 40 procent.
Spotřeba růžových vín jde pak s rostoucí produkcí ruku v ruce. V roce 2011 (týká se hlavně vín ročníku 2010) vzrostla spotřeba meziročně téměř o čtvrtinu. V letošním roce lze očekávat další pokračování tohoto trendu.

Čtěte také: Růžová vína jsou stále oblíbenější. Kde se vzala a jaká jsou?

Růžové víno jako nový fenomén

V posledních letech lze tedy s úspěchem hovořit o nástupu fenoménu moravských a českých růžových vín. Česká republika vyniká skvělou geografickou polohou pro výrobu kvalitního rosé, které je zde jedinečné a dosahuje úrovně srovnatelné s nejlepšími polohami vyhlášených vinařských velmocí. Díky dnes již čtyřleté podpoře moravských a českých růžových vín ze strany Vinařského fondu vznikl kvalitní domácí produkt, který si na českém trhu rychle našel své místo.

„Moravská a česká růžová vína mají vynikající kvalitu a to se odráží na stále větší popularitě u spotřebitelů. Naši vinaři vycházejí poptávce trhu vstříc a odvádějí opravdu vynikající práci, což můžeme sledovat například na domácích a hlavně mezinárodních soutěžích, odkud vozí stále více medailí. Naše podpora stále trvá a já věřím, že se růžovým vínům bude dařit nadále minimálně stejně dobře jako doposud,“ uvedl ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu ČR.

Dva sezonní vrcholy

Růžová vína u nás zažívají dva sezonní vrcholy. První vrchol začíná v květnu a přetrvává do letních měsíců, kdy růžová vína naplňují dokonale svou roli lehkého nápoje pro slunečné dny, skvěle ladí v míchaných nápojích a k posezení s přáteli na zahradě nebo u grilu. Druhým vrcholem sezóny moravských a českých růžových vín je listopad a období Svatomartinských vín, kdy spotřebitelé ochutnávají nový ročník a seznamují se s růžovými víny, na která se v plné síle mohou těšit následující jaro a léto.

Partner portálu:

Díky Alkohol.cz jste si mohli přečíst tento článek — prosím podpořte nákupem v obchodě Alkohol.cz tento portál ALKOHOLIA.CZ a přečtěte si další skvělé články o alkoholu v budoucnu — mnohokrát Vám děkujeme:

Nakoupit v obchodě Alkohol.cz ↗
a podpořit tak ALKOHOLIA.CZ


vycepni-zarizeni-dynamicky-2.gif
brand-745x100-1493717091.jpg

6 Replies to “Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější”

  1. […] Čtěte také: Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

  2. […] Čtěte také: Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

  3. […] Čtěte také: Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

  4. […] Čtěte také: Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

  5. […] Čtěte také: Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

  6. […] Čtěte také:Růžová vína z Moravy a z Čech jsou stále populárnější […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.