Archiv pro štítek: medovina

Magazín

Medovina může být teplá i studená. Čtěte, jak ji připravit

Medovina se dříve přednostně podávala králům a hrdinům. V současnosti se pije při mnoha příležitostech. Patří mezi aperitivy, které krátce před jídlem povzbudí chuť. Pije se při slavnostních událostech …

Magazín

Medovinu koupíte na trzích i přes internet. Kdo jsou nej výrobci?

Medovina v současnosti zažívá obrodu. Pomalu se navrací do nápojových menu kaváren a restaurací. Na trhu s medovinou je nyní také větší konkurence, medoviny se vyrábějí v manufakturních výrobách …

Magazín

Medovinu dělá především med. Proto je tak zdravá

Medovina je kouzelná především v tom, že každá láhev je originál. Med, jako hlavní surovina pro výrobu medoviny, má pokaždé jiné složení. Včely sbírají med během jedné snášky na stejném místě, tedy ze stejných rostlin …

Magazín

Výroba medoviny se podobá výrobě vína. Někdy se však uměle lihuje a barví

Výroba medoviny je velmi podobná výrobě vína. Technologie výroby se nijak složitě od dávných dob nezměnila, odlišné je však samozřejmě vybavení, které se při výrobě medoviny užívá. Každá medovina je naprostým originálem…

Magazín

Medovina byla objevena náhodou v dutině stromu. Chutná nám i dnes

Medovina je alkoholický nápoj vyráběný z medu, vody (případně ovocné šťávy) a ušlechtilých kultur vinných kvasinek. Medovina patří mezi nejstarší alkoholické nápoje, které člověk popíjel …

Magazín

Horká medovina zahřeje v chladných zimních dnech. Vyzkoušejte ji

K dobré medovině není třeba přidávat žádné koření ani dochucovadla. Horká medovina se podává při teplotě okolo 50°C. Nesmíme ovšem zapomenout medovinu zředit vodou…

Magazín

Včelovina – jemná medovina ze Slovenska

Láhev Včeloviny vždy poznáte podle decentní podoby jemně zdobené květinami. Její název je specifický a velmi originální. Včelovina se prodává v čisté variantě o různých objemech…

Magazín

Z ochucených medovin se nejvíce prodává mandlová, říká spolumajitel Medovinky Vladimír Saifr

Firma Medovinka z Hlinska vyrábí nejvíce druhů medovin v České republice. V jejich sortimentu jsou přírodní vařené i nevařené medoviny, medoviny s příchutí, melomely nebo například medové likéry…

Magazín

Medovina zachutná i zahřeje. Na vánočních trzích jí protečou tisíce litrů

Vánoční trhy jsou asi tím nepříhodnějším místem, kde lze v tomto předvánočním období vyzkoušet horké a tekuté včelí produkty. Tisíce litrů medového vína, nebo-li medoviny, vytočí v těchto předvánočních dnech stánkaři na vánočních trzích…

Magazín

Medovina je nejen chutná ale i zdravá, zjistili vědci

Medovina obsahuje biologicky cenné látky, které mohou mít pro zdraví člověka prospěšné účinky. Hovoří o tom nejnovější studie, kterou zatím jako jednu z prvních na světě na dané téma zpracovali vědci Slovenské technické univerzity…