Archiv pro štítek: pivo

Magazín

Pivo pomáhá při sportu a prospívá zdraví. O pivní pupek se bát nemusíte

ivo může být pro naše tělo prospěšné. Mnoho lidí má z konzumací piva strach kvůli obávanému „pivnímo břichu“, ale tato pověra již dávno padla. A výzkum britského lékaře George Philliskirka navíc dokazuje, že pivo může být pro náš organismus přínos…

Magazín

Češi uvaří 192 litrů piva na člověka ročně, nejvíce z národů Evropy

Češi porážejí ostatní Evropany nejen ve spotřebě piva v přepočtu na obyvatele, ale i v jeho produkci. Ročně se u nás na hlavu uvaří 192 litrů, …

Magazín

Pro Němce je Česko pivním rájem. Minipivovary zažívají boom

Při pohledu na statistiky je jasné, že co Čech, to pivař. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven sice v roce 2017 klesl počet vypitých piv na hlavu na 138 litrů, což je nejméně za posledních padesát let, ale přesto nemáme přemožitele. Naopak se zdá, že se v zahra…

Magazín

Investice do minipivovaru není riziko, ale téměř jistý úspěch

Provozujete hospůdku či restauraci, která se potýká s existenčními problémy? Nejste sami. Legislativa provozovatelům takových podniků do karet nehraje a lidé raději tráví volný čas jinde. Tak jak je možné, že někte…

Magazín

Pivovar Holba slaví 140 let pivní lahůdkou „Výroční 140 Speciál“

Holba Výroční 140 Speciál navazuje na tradici vaření silných speciálních piv v Hanušovicích již v 19. století. Stejně jako kdysi ho hanušovičtí pivovarníci uvařili i po 140 letech. Zlatá čtrnáctka je připravená v sudech i v dárk…

Magazín

Pivo s brčkem v sáčku má v Americe kladné reakce. V Česku by neuspělo

Americký pivní trh se rozrostl o novinku – pivo v sáčku s brčkem. Prorazit s ním se rozhodla firma PPi Technologies a podle prvních reakcí konzumentů má novinka naději na úsp…

Magazín

Starobrno opět uvařilo Medáka. S vyšší stupňovitostí a vylepšenou recepturou

Pivovar Starobrno opět potěší všechny pivní znalce. Po velkém úspěchu z loňského roku tamní sládci uvařili třináctistupňový medový speciál, který je v hospodách k mání právě teď! Jako první se ho v druhé polovině listopadu dočkali štamg…

Magazín

Večerní škola čepování piva od Radegastu se otevírá na tři středy v prosinci

Večerní školu čepování spojenou s rozšířenou exkurzí chystá na prosinec nošovický pivovar Radegast. Pod vedením obchodního sládka a mistrů výčepních se lidé naučí, jak se o pivo starat, správně ho načepovat a vychutnat si jeho příjemnou hořkost…

Magazín

Nové čokoládové pivo má v Británii rozporuplné reakce

Jde pivo a čokoláda dohromady? V anglickém pivovaru Hog‘s Back jsou zřejmě toho názoru, že ano. Novinkou v jejich nabídce se totiž stal čokoládový ležák Chocolate Lager. Obsah alkoholu je 4,8 % a obsahuje velmi kvalitní čokoládu Montezuma…

Magazín

Pivní adventní kalendář a další speciální balení piv připravily Pivovary Lobkowicz

Pivovary Lobkowicz připravily pro letošní Vánoce skvělé dárky pro všechny pivní fajnšmekry. Kromě oblíbeného balení Čertovského speciálu si mohou milovníci piva letos zakoupit například Vánoč…